Radikale ønsker en nordlig linjeføring

3. juni 2021, 12.47

Rute 26 Forhandlingerne om A 26 igen igen - i sidste uge bemærkede jeg et indlæg i avisen fra de radikale i Favrskov om linjeføringen af A 26 ved Lading.

Min gode partifælle Torben Christensen skriver bl.a således: »Ovenpå den debat, der har kørt, er det på sin plads at fastslå at Radikale Venstre står ved den beslutning der blev taget i 2014. Det bekræfter Radikale Venstres medlemmer af Transportudvalget, transportordfører Rasmus Helveg Petersen og finansordfører samt politisk ordfører Andreas Steenberg overfor mig.«

I den sammenhæng kan oplyses, at de samme forhandlere over for mig har oplyst, at de fortsat ønsker en nordlig linjeføring, der skåner både miljø, naturarv og naturen selv

Tage Nielsen (R)

I den sammenhæng kan oplyses, at de samme forhandlere over for mig har oplyst, at de fortsat ønsker en nordlig linjeføring, der skåner både miljø, naturarv og naturen selv.

Dette synspunkt har de bragt op i de igangværende forhandlinger. Det synspunkt står de desværre - indtil videre - alene med.

Den oplysning synes jeg Torben Christensen mangler at fremsætte i sit læserbrev. Derfor er jeg af gode grunde nødt til at forfatte dette korte læserbrev for at få det sat på plads - af hensyn til offentligheden.

Og nu jeg har »ordet«, vil jeg ikke undlade at kommer med en stærk opfordring til, at MF’erne tænker sig grundigt om endnu engang. Det er stadig ikke for sent at gøre skaden god og ændre i forliget.

Der bør ske en ændring af linjeføringen.

Det er helt og aldeles uanstændigt at lade vejen gå syd om Lading Sø.

Det uanstændige er, at man helt bevidst og med helt åbne øjne fuldstændig negligerer op til flere fredninger, herunder overfredningsnævnets kendelse af 17. maj 1963, vedr. fredning af Lading Sø med omliggende arealer. Vi har også fredninger omkring Borum Eshøj og Skivholme Præsteskov. Disse vil alle blive krænket af en sydlig linjeføring.

Det kan i visse helt ekstraordinære tilfælde være nødvendigt at krænke en fredning. Men i dette tilfælde er der ingen som helst grund til det. Og i øvrigt heller ikke på nogen måde anbefalet af de faglige eksperter, man normalt lytter til. Vejdirektoratet anbefaler netop en nordlig linjeføring af samme grund. Og dette og en række andre ting er velbeskrevet i VVM-redegørelsen.

Jeg håber, forhandlerne omkring transportforliget besinder sig.

Det er stadig ikke for sent!

Indlæser debat...