Tid til smil (2) - men hvorfor blev Søren Kristensen droppet?

20. juni 2020, 08.00

Foto: Martin Ballund

BORGMESTERKANDIDATER Rune Kristensen har meldt sig som kandidat til borgmesterposten for socialdemokraterne i Silkeborg kommune.

Denne nyhed fik vi serveret på forsiden af Midtjyllands Avis for nogle dage siden.

Så fik jeg igen et tiltrængt corona-smil.

Vel skal socialdemokraterne finde en spidskandidat som erstatning for Søren K., men det gjorde vel ikke noget, at vedkommende kandidat havde lidt ledelseserfaring. Og, hvis det absolut skal være en kandidat fra byrådsgruppen, så en person, der havde markeret sig i byrådssalen med holdninger og visioner.

Rune Kristensen er flink og sympatisk, men har aldrig haft en formandspost, hvor man kan opsamle lidt ledelseserfaring. En ledelseserfaring, som ville være et godt og nødvendigt afsæt til en større post. Der er godt nok et stykke vej for et næsten anonymt medlem af byrådsgruppen til borgmesterposten. Blot det at være flink og sympatisk er efter min bedste overbevisning langt fra nok til en krævende post i partiet. Jeg bed i øvrigt mærke i, at Rune Kristensen i sit interview til MJA ikke med et ord omtalte de mest sårbare i vores kommune - pensionisterne, både de der bor i eget hjem, og de der bor på plejehjemmene, de psykisk syge og de handicappede. Jeg er næppe den eneste, der bed mærke i nævnte. At stå vagt om de svageste i vores samfund er nu engang socialdemokraternes ypperste kendemærke. Det gælder for alle os socialdemokrater - Rune Kristensen inklusiv.

Kære socialdemokrater. Find en kandidat der er social og som har ledelseserfaring. Det kunne være Helle Gade, der både er social og har ledelseserfaring. Spørgsmålet er, om Helle selv - og måske andre - mener, at hun endnu er »lidt grøn« i politik.

Jeg kan ikke se, at der p.t. i den socialdemokratiske gruppe er andre kandidater, der kan vægte en borgmesterstol. Så måske skulle socialdemokraterne undersøge, om der blandt medlemmerne er en kvalificeret kandidat til borgmesterposten - selv om gruppeformanden, Lars Faarup, af uransagelige grunde personligt gerne så en kandidat fra gruppen.

Hvis jeg skulle komme med et bud på en mulig borgmesterkandidat, udover Helle, så kunne det være formanden for 3F, Jens Svenningsen, - el. måske Viggo »HK« Thinggaard. Begge personer har gode relationer til erhvervslivet, hvilket absolut er et ekstra plus for en borgmester.

En ting er sikker. Tiden er knap.