Gensyn med vennerne: Rart at være blandt mennesker

Der blev hygget igennem, da John’s Bodega i Hammel - og mange andre værtshuse - i går igen måtte byde gæster indenfor

19. maj 2020, 12.09

Der er håndsprit på bardisken og ekstra afstand mellem stolene. Men ellers begynder hverdagen at ligne sig selv på John’s Bodega, og det er bestyrer Jacob Olsen rigtig glad for. Under corona-pausen har han haft nok at se til med nedrivning af et par mure, nye gulve og ny maling i det populære værtshus.

HAMMEL To lange måneder er overstået. Landets værtshuse kunne i går genåbne med visse restriktioner og masser af håndsprit.

John’s Bodega i Hammel var et af dem, og her blev der hygget igennem fra midt på formiddagen.

- Vi har jo savnet vores mødested, sagde Jan, der havde fundet sin vante plads ved et solidt plankebord.

- Er du stamkunde?

- Nåeh, det ved jeg ikke. Men jeg har da været her et par gange før, sagde Jan og udløste et grin hos vennen på den anden side af bordet.

- Vi er en gruppe formiddagskunder, der plejer at komme og få en øl og en snak, når vi har tid. Det har vi så ikke kunnet i to måneder, men vi har da ringet lidt sammen for at mærke lidt af det liv og den puls, vi har savnet. For det er dét, det handler om - det er lige så vigtigt at få snakken som at få øllen, forklarede Jan.

Han ville ikke oplyse sit efternavn, for som han sagde:

- Folk kan jo alligevel kende mig på skægget.

- Og det er blevet noget længere siden sidst, lød det med et nyt grin fra vennen om Jans lange, hvide musketérskæg.

Øller og håndsprit

Snak og latter blandede sig med cigaretrøgen, og ved billardbordet var en lille flok koncentrerede spillere i gang med at genvinde formen. Oppe bag baren strålede bestyrer Jacob Olsen som en lille sol - glad over, at han nu var kommet på - næsten - almindeligt arbejde igen. Hygiejnen er højsædet, og det så man også på bardisken, hvor beholdere med håndsprit stod mellem de kølige øller.

Der var pænt besøg hos John’s Bodega i går. Men der er altid mange gæster om mandagen, forklarede en kvindelig gæst, som kaldte sig Tante B.

- For mandag eftermiddag findes vinderne i det spil, vi har kørende, der hedder »Døde duer«.

Hvis der er mange penge i puljen, er der gode chancer for, at den heldige vinder giver en omgang.

Men det pæne rykind kunne selvfølgelig lige så godt skyldes lysten til et gensyn med vennerne. Det var også det bud, som to kvinder ved et bord nær baren kom med.

Blandt mennesker

- Det har været kedeligt, mens John’s har været lukket, sagde Vinnie Lund, der kommer jævnligt på stedet og har savnet sine venner.

- Vi plejer at mødes her over en øl, for der er en god stemning og nogen at snakke med.

- Det er rart at være blandt mennesker her, og man behøver ikke engang at snakke for at hygge sig, supplerede hendes veninde, Karin Rosendal.

I Hammel-området genåbnede også Marsk Stigs Kro i Hammel og Vindstyrke 12 i Thorsø i går. Det gjorde ligeledes de forskellige caféer og spisesteder, som har måttet køre uden siddende gæster, og alene med mad ud af huset siden midt i marts.

Vi har ikke kunnet mødes her i to måneder, men vi har da ringet lidt sammen for at mærke lidt af det liv og den puls, vi har savnet. For det er dét, det handler om, siger Jan - en af de faste på »formiddagsholdet« på John’s Bodega.
- Vi plejer at mødes her over en øl, for der er en god stemning og nogen at snakke med. Og man behøver ikke engang at snakke for at hygge sig, siger de to veninder Vinnie Lund (t.v) og Karin Rosendal.