Dansk Flygtningehjælp samler ind i Ry og Galten

Plads til flere frivillige, som vil give en hånd med den 3. november

22. oktober 2019, 13.55

Dansk Flygtningehjælp samler ind i hele Danmark søndag den 3. november. De indsamlede penge går i år særligt til at give flygtninge tag over hovedet, for alle mennesker har brug for et hjem for at overleve. Foto: Hemn Huseyin / Anadolu Agency

RY/GALTEN Den 3. november samler Dansk Flygtningehjælp ind i hele landet - og således også i Ry og Galten. Begge steder er der er god brug for flere frivillige, som vil give en hånd med raslebøsserne.

Det tager omtrent tre timer, at gå, cykle eller køre en rute, og der er både ruter i byen og i oplandet.

Deltagerne får udleveret indsamlingsmateriale og rutekort på Ry Højskole.

I Ry er det Dansk Flygtningehjælps koordinator Henrik Goldschmidt, som står for indsamlingen i samarbejde med medkoordinator Anders Breindahl.

Forud for indsamlingsdagen vil alle indsamlere blive kontaktet for at aftale, hvilken rute, de ønsker at gå.

Pengene fra indsamlingen vil blive brugt til at hjælpe mennesker på flugt ude i verdens brændpunkter.

Efterskoleelever hjælper

I Galten fortæller Jette Aaberg fra byens Flygtningefrivilligegruppe, at der foreløbig er omkring 20, der har meldt sig som indsamlere, men at der er 60 ruter.

- Men vi regner med, at elever fra Klank Efterskole vil hjælpe med, som de har gjort tidligere. Sidste år var der 100 unge fra skolen, der var ude at samle ind og hjalp os til at få et kanongodt resultat, siger hun. For bare 218 kroner kan Dansk Flygtningehjælp give en familie på flugt alt det nødvendige udstyr til at bygge et midlertidigt hjem. Det drejer sig om reb, stålwire, bambusstænger samt en presenning.