En by til kamp for den lokale skole

Gjessøs skole er ramt af, at kun få »midaldrende« flytter fra byen. Manglen på yngre familier i byen betyder, at Gjessø Skole mangler børn

10. juni 2019, 16.05

Gjessø Børnehave og Gjessø Skole og Fritidstilbud er allerede en fysisk sammenbygget enhed. Gjessø Skole har har via konceptet »Gjessøs Børn« et tæt og forpligtende samarbejde mellem børnehave, fritidstilbud og skole, så overgangen fra børnehave til skole bliver så gnidningsløs som muligt. Foto: Jakob Stigsen Andersen

GJESSØ Det er på en måde paradoksalt at mærke roen sænke sig, som jeg træder indenfor på den lille skole.

Der er ikke megen støj fra de 135 elever fra 0. til 6. klasse denne eftermiddag. Femte og sjette årgang er på de nyanlagte cykelbaner cyklet til Silkeborg Bad, mens børnehavebørnene og 0. klasse sammen hygger sig over madpakkerne.

Skoleleder Jens Møller kunne dog godt ønske sig mere liv i den ellers velfungerende skole, som ved seneste forældretilfredshedsundersøgelse blev topscorer i kommunen.

- Vi er ramt af, at kun få vælger at flytte fra Gjessø. Her er for lidt udskiftning. Vi havde byggeboom i 2004-2005, da mange småbørnsfamilier flyttede hertil. Men nu er børnene blevet store og er videre i livet. Derfor mangler vi i den grad småbørn. Så vi arbejder alle for at gøre opmærksom på, hvor dejlig en by Gjessø er, så vi kan få gang i grundudstykninger. Vi har behov for et nyt byggeboom, konstaterer Jens Møller, der selv bor i Gjessø.

Fire seje piger...