En by til kamp for den lokale skole

Gjessøs skole er ramt af, at kun få »midaldrende« flytter fra byen. Manglen på yngre familier i byen betyder, at Gjessø Skole mangler børn

Udgivet:10. juni 2019, 16.05

Læsetid:3 minutter

GJESSØ Det er på en måde paradoksalt at mærke roen sænke sig, som jeg træder indenfor på den lille skole.

Der er ikke megen støj fra de 135 elever fra 0. til 6. klasse denne eftermiddag. Femte og sjette årgang er på de nyanlagte cykelbaner cyklet til Silkeborg Bad, mens børnehavebørnene og 0. klasse sammen hygger sig over madpakkerne.

Skoleleder Jens Møller kunne dog godt ønske sig mere liv i den ellers velfungerende skole, som ved seneste forældretilfredshedsundersøgelse blev topscorer i kommunen.

- Vi er ramt af, at kun få vælger at flytte fra Gjessø. Her er for lidt udskiftning. Vi havde byggeboom i 2004-2005, da mange småbørnsfamilier flyttede hertil. Men nu er børnene blevet store og er videre i livet. Derfor mangler vi i den grad småbørn. Så vi arbejder alle for at gøre opmærksom på, hvor dejlig en by Gjessø er, så vi kan få gang i grundudstykninger. Vi har behov for et nyt byggeboom, konstaterer Jens Møller, der selv bor i Gjessø.

Fire seje piger...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk?

Første måned for 19 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Ønsker du kun at læse denne artikel? Køb dagsadgang her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind