Sådan støtter du julehjælpen: Silkeborgs familier har brug for din hjælp

Udgivet:24. november 2022, 13.00

Læsetid:2 minutter

Foto: Jakob Stigsen Andersen

Hans Krabbe
Chefredaktør| hkr@midtjyllandsavis.dk

Tidernes ugunst med høj inflation og eksploderende priser på el, varme og fødevarer, rammer hårdt rundt om i familierne.

Lige nu ser det ud til, at Silkeborg-området ender med et rekordstort antal ansøgninger om julehjælp. Tallet er i dag omkring 1500 børnefamilier, par og enlige, og det ventes at stige i de kommende uger. Og 1500 familier dækker jo over et langt større tal end bare 1500 mennesker.

Derfor havde Midtjyllands Avis forleden inviteret en række humanitære organisationer og kirker til et møde for at undersøge mulighederne for at booste det velgørende arbejde, der allerede er sat i gang og forhåbentlig ende med den største, samlede julehjælp i Silkeborg Kommune nogensinde.

Det var der heldigvis massiv opbakning til, og derfor lancerer avisen i dag i samarbejde med Røde Kors Silkeborg en kort, intensiv kampagne for at samle så mange penge sammen som muligt før deadline 5. december.

Og det er her, du som silkeborgenser kommer ind i billedet.

Uanset om du er virksomhedsejer eller enkeltperson. Vi har ganske enkelt brug for alt det, vi overhovedet kan nå at samle ind.

Læs også
<span>1500 ansøgninger, så behovet er der:</span> Silkeborg går sammen om historisk stor julehjælp <span>1500 ansøgninger, så behovet er der:</span> Silkeborg går sammen om historisk stor julehjælp
Læs også:
1500 ansøgninger, så behovet er der: Silkeborg går sammen om historisk stor julehjælp

For nok har et stort antal familier i vores kommune så stram en økonomi og så udfordret en hverdag, at de er afhængige af julehjælpen for at få en god højtid. Men der er også mange i vores område, som har så megen luft i økonomien, at der godt kan findes penge til at forsøde julen for mindre heldigt stillede familier.

På mødet med de humanitære organisationer og kirker var det stærkt motiverende og livsbekræftende at høre om de initiativer, de allerede har gang i.

Og det var rørende at høre beretningerne om, hvordan en pakke med julemad kan gøre en verden til forskel for en familie. Hjerteskærende var det at høre, at hjælpen ikke altid rækker til, at alle børn i en familie kan få en julegave.

Her på avisen er vores kollega, Susanne Niskanen, et omdrejningspunkt i indsamlingen, som hun dækker journalistisk i de kommende uger.

Røde Kors Silkeborg står for det praktiske med administration af kontoen og en bred fordeling af de penge, der kommer ind.

Kontoen er i Nordea og har nummer 2380 - 9033 472 657.

Og den er allerede åben. Deadline er tirsdag den 6. december. Så kan pengene nemlig nå at blive fordelt og gøre gavn.

Vi sætter alle sejl til - og krydser fingre for, at du og Silkeborg hjælper til.

Indlæser debat

Mere interessant læsning

Relaterede artikler

Se flere

Mere fra temaet

Se flere

Mest læste

Debat

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis