Ry

Smukt syn: Pressalit lyste blåt for verdens børn

23. november 2020, 12.32

- Da Pressalit, som siden 1954 har produceret toiletsæder i Ry, fredag aften lyste op i blåt, var det for at minde alle om, at børnene både er verdens nutid og fremtid, og at vi skal passe på dem, lytte til dem og tage dem med på råd.

RY En stribe ikoniske, danske bygninger lyste fredag eftermiddag og aften facaden op i blåt for verdens børn. Det gjaldt også Pressalit i Ry.

Sammen med flere danske virksomheder og nogle af verdens mest ikoniske bygninger lyste virksomhen blåt for at markere Børnekonventionens 31 års fødselsdag og at sætte fokus på, at verdens børn og unge skal tages med på råd om fremtiden.

Den blå farve, kendetegner FNs børneorganisation, som i mere end 70 år har arbejdet for at sikre, at verdens børn overlever og klarer sig i livet.

- Hos Pressalit passer vi på hinanden. Det er en vigtig del af vores dna og gælder både for vores medarbejdere, men også verden omkring os.

- Vores partnerskab med Unicef er derfor helt i tråd med vores værdier, og vi sætter naturligvis også fokus på et så vigtigt emne som børns rettigheder. Vi markerede blandt andet Børnenes Dag ved at lyse vores facade på hovedkontoret i Ry op med blåt og brede budskabet ud på sociale medier og internt blandt alle medarbejdere. Børnenes Dag er en fast tilbagevendende begivenhed for os, som vi ser frem til hvert år.

- Sammen med UNICEF kan vores bidrag være med til at gøre en forskel for børn over hele verden, siger Kim Boyter, som er administrerende direktør i Pressalit.

Afgørende samarbejde

Ligesom resten af verden har verdens børn været stærkt påvirket af corona-pandemien.

- Corona-pandemien har gjort, at 2020 på ingen måde blev det år, som vi forestillede os. Vores partnerskaber med virksomheder som Pressalit er afgørende for, at vi sammen kan skabe en ny tid for verdens børn, hvor deres rettigheder og adgang til eksempelvis vand og uddannelse er sikret, siger generalsekretær for Unicef Danmark, Karen Hækkerup. bes