Juhuu: Chance for en dukkert i pinsesolen

Tungelundbadet har skruet op for varmen og venter at genåbne på søndag. Men omklædningsrummene er fortsat lukkede, så gæsterne skal vaske sig hjemmefra

30. maj 2020, 10.19

Pinsesolen hjælper med til at opvarme de to bassiner i Tungelundbadet og der blev tændt for varmen allerede for et par dage siden. Så alt tyder på, at den rigtige temperatur på 28 grader nås søndag. Og så kan store og små få sommerens første dukkert. Foto: Martin Ballund

THORSØ - Familien Danmark holder fri, og vejret tegner fantastisk, så vi vil rigtigt gerne give børn og voksne det her tilbud.

Siger en glad formand for Tungelundbadet i Thorsø, Jette Laursen, efter at nye retningslinjer har banet vej for, at friluftsbade genåbnes.

På Tungelundbadet har de allerede torsdag tændt for varmen, så vandet i bassinerne stille og roligt er ved at komme op på sommer-temperaturer.

Vandet skal være 28 grader varmt, før der åbnes.

- Fredag morgen klokken fem var temperaturen oppe på 21,1 grader, så jeg tror, vi når de 28 grader søndag. Vi melder åbningstidspunktet ud på vores hjemmeside og facebook, siger Jette Laursen.

Skal vaske sig hjemmefra

Genåbningen sker med en række restriktioner for at begrænse corona-smittefaren.

Først og fremmest kan omklædningsrummene og bruserne indendøre slet ikke bruges.

- Så vi vil stærkt opfordre folk til at vaske sig, inden de tage hjemmefra, og så komme op på til os med badetøj på under deres almindelige tøj. Så kan de gå direkte ind til området og der har vi en udendørs bruser, som de kan bruge til at skylle sig under, inden de springer i. Men her må der ikke bruges sæbe.

- Det er selvfølgelig en stor hurdle, at vi ikke kan bruge omklædningsrummene, men alternativet er, at vi ikke kan åbne, og det vil vi rigtig gerne, siger Jette Laursen.

Derfor er det vigtigt, at badegæsterne husker at vaske sig hjemmefra.

- Hvis folk ikke vasker sig ordentligt, bliver der helt automatisk doseret mere klor i vandet, og det er ikke så behageligt - heller ikke for vores bundlinje. Så det håber vi virkelig, at folk vil. Det tror jeg da også, at de vil, folk har været enormt disciplinerede, siger hun.

Når børn og voksne svømmer rundt i de to bassiner, skal de ikke tænke på at holde afstand. Men på det store græsareal, der omgiver bassinerne, er der afstands-restriktioner. Reglen, at man gerne må være sammen med familie eller andre personer, man er relateret til, i grupper på op til 10. Men man skal holde afstand til andre grupper af gæster. Der kommer skilte op med reglerne, og der kridtes op på græsset for at understrege afstandskravene. Genåbningen omfatter også morgen- og aftenbadningen og de andre svømme-aktiviteter, der i TIF-regi afvikles i badet. Men her er restriktionen, at der højest må være 10 deltagere ad gangen.

Voldby Badet ser tiden an

Det andet friluftsbad i lokalområdet, Voldby Badet, har endnu ikke sat dato på, hvornår der igen åbnes for vandhundene, men der arbejdes på en hurtig genåbning.