Planlægning og handling i Funder

20. april 2021, 12.36

Foto: Martin Ballund

BYUDVIKLING Funder er et af de områder, som vækster mest i Silkeborg kommune. Det er tydeligt, når man bevæger sig rundt i Funder - men nu har byrådet også fået tal på dette. Snart har vi brug for en fem-sporet skole og endnu en daginstitution i området. Derfor er det på tide, at byrådet får styr på planlægningen i Funder. Vi har sagt det adskillige gange - senest på byrådsmødet den 22. februar dette år: Vi ønsker en helhedsplan for Funder. En plan for, hvor der skal der bygges daginstitutioner. En plan for, hvordan får vi plads til alle de mange elever, som hører til Funder skoledistrikt. En plan for, hvordan foreningslivets rammer ser ud i fremtiden.

Det ser nu ud til, at de andre partier i byrådet er ved at vågne op. Det har taget lang tid og været svært at få opmærksomhed på udfordringerne i Funder

Gitte Willumsen og Martin Jakobsen (K)

Vi har længe presset på, for at Funder skulle fylde mere i byrådets planlægning. På byrådsmødet den 22. februar havde vi således et punkt på dagsordenen, sammen med Enhedslisten og Dansk Folkeparti, med forslag om, at der ved Sejlgård skulle være muligt at bygge en daginstitution. Et forslag som Plan- og Vejudvalget nu arbejder videre med.

Under budgetlægningen kom vi med et ønske om, at hal to i Funder kom på budgettet.

Heldigvis var de andre budgetforligspartier enige - så i 2022 kan vi starte på byggeriet af endnu en sportshal i Funder.

Det ser nu ud til, at de andre partier i byrådet er ved at vågne op. Det har taget lang tid og været svært at få opmærksomhed på udfordringerne i Funder. Vi er klar til at byde ind med vores visioner for Funder - vi er sikre på, at Funder også gerne vil være med. Det hele starter med dialog - så vi sammen kan lave en visionær og fremtidssikret helhedsplan for Funder. En plan, som byrådet kan udfolde, således at Funder området oplever god planlægning og rettidighed. Lad os nu komme i gang med en helhedsplan, og lad os komme i gang nu!

Indlæser debat...