Udvikling kræver aktiv erhvervspolitik i Favrskov

Udgivet:15. november 2021, 13.28

Læsetid:1 minut

Af Christian Møller-Nielsen. Byrådskandidat for Venstre i Favrskov Kommune afgående regionsrådsmedlem

ERHVERVSPOLITIK Favrskov Kommune har alle forudsætninger for en positiv udvikling med en placering klos på Aarhus, som er Jyllands økonomisk stærkeste vækstcenter.

Det betyder gode forudsætninger for fornuftig vækst i både arbejdspladser, infrastruktur og indbyggertal. Det er dog afgørende, at kommunen har en aktiv erhvervspolitik i samarbejde med virksomheder og arbejdsmarkedets parter. Konkret skal kommunen være konkurrencedygtig med grundpriser, beskatning og service til alle virksomheder, herunder korte sagsbehandlingstider og attraktive industriområder.

Byrådet er enige om at støtte udvikling i hele kommunen og sloganet er »en kommune i balance«. Det kræver en aktiv kommunal bosættelsespolitik med gode børneinstitutioner, velfungerende skoler og aktiv fritidspolitik. Det skal være attraktivt at bo eller flytte til Favrskov Kommune, og byrådet skal skabe rammerne for et trygt og sundt liv i såvel landområder som i byerne. For Venstre betyder det blandt andet, at alle kommunens institutioners indeklima skal være optimalt, antallet af kommunale skoler og børnehaver skal opretholdes, driftsstøtte til sportsklubber skal øges og sundhedscentrene skal markant udvides.