Kommer der mon en flagermus?

2. august 2021, 11.22

CYKLISTER Nordskovvejen er snart færdig. Og nu skal der så plantes skov på Århusvej! Der er allerede sagt meget om Nordskovvejen, men nu ligger den der. En af de store diskussioner var, om man skulle vælge den løsning, som vi nu ser resultatet af, eller om man hellere skulle have lavet en rundkørsel, så bilisterne frit kunne vælge at køre ind til byen ad Århusvej eller ad den nye vej. Den sidste løsning ville efter min mening have været den mest logiske. Og i øvrigt også mange millioner billigere. Så havde man sparet tunnelen op til Århusvej, og hele det store boligområde ved Hjejlevej ville stadig kunne have en bybus.

Løsningen med en rundkørsel blev droppet, fordi der angiveligt var blevet set flere forskellige flagermus i området. Og de ville åbenbart blive forstyrret og forvirret, hvis de skulle passere hen over en vej.

Det er muligt, selvom en masse erfaringer har vist, at både dyr og fugle og insekter er meget omstillingsparate i naturen, og indretter sig efter nye forhold.

Nu skal man så til at gøre den yderste del af Århusvej færdig. Det meste af strækningen fra campingpladsen til den nye Nordskovvej skal omdannes til skov, igen af hensyn til de omtalte flagermus. Og man vil også nedlægge den eksisterende cykelsti, så cyklisterne ikke forstyrrer flagermusene. Jo, man var angiveligt jævnfør en artikel i Midtjyllands Avis ikke færdige med at overveje, om der måske kunne komme en grussti.

Efter min mening har man drevet hensynet til de meget få flagermus langt ud over, hvad det kan holde. Skær nu igennem og få lavet den cykelsti langs hele Århusvej, eller rettere: bevar nu den cykelsti, der allerede er der!

Det tåler flagermusene nok.

Indlæser debat...