Undersøgelse: Vi dyrker motion på skovstier og i vandet

Stor undersøgelse af motionsvaner viser, at mange silkeborgensere bruger naturen

20. oktober 2021, 07.36

Silkeborg skiller sig markant ud i forhold til andre kommuner, når det gælder interessen for at cykle i naturen.

SILKEBORG I Silkeborg skal motion helst foregå under åben himmel.

Det viser en ny landsdækkende undersøgelse af motionsvaner fra Syddansk Universitet, som 2184 personer over 15 år fra Silkeborg Kommune har deltaget i.

Helt overordnet viser undersøgelsen, at flere er motionsaktive i Silkeborg Kommune, når der bliver sammenlignet med landsgennemsnittet eller sammenlignelige kommuner, men når det gælder motion på skovstier eller i vandet, er interessen ekstra høj.

Indenfor det seneste år har 17 procent kørt terrænkørsel på mountainbike. På landsplan er tallet kun 10 procent.

- Den oplagte forklaring er, at vi har rigtigt mange gode spor i skovene omkring Silkeborg. At vi har udnævnt os selv til outdoorhovedstad, kan måske også spille ind, fordi det tiltrækker nogle tilflyttere, der kan lide at bruge skovene og de muligheder, som de giver, siger Frank Qvortrup, der er formand for Mountainbike Klub Silkeborg.

Andelen, der sejler kajak, ligger også højere end de fleste andre steder i landet. Det seneste år har 13 procent haft fat i pagajerne. På landsplan er det kun 9 procent.

Også andre vandaktiviteter scorer højt i Silkeborg. Det gælder standup paddling og vinterbadning.

Løb og almindelige vandreture i forskelligt tempo er desuden populære.

På andre områder trækker tallene den anden vej. Indenfor det seneste år har 56 procent svaret, at de har dyrket fitness eller anden form for lignende fysisk træning. Det er lidt lavere end landsgennemsnittet.

Undersøgelsen viser, at alder, køn og uddannelse har betydning for, hvor aktive vi er.

Kvinder er lidt mere aktive i fritiden end mænd, unge er mere aktive end midaldrende og ældre, personer med en uddannelse er mere aktive i fritiden, og det samme gælder personer på arbejdsmarkedet eller folkepension i forhold til dem uden job.

Indlæser debat