Birch, du kom for sent!

6. marts 2020, 13.08

Foto: Martin Ballund

I disse tider er overskriften vand, vand, vand, vand, vand, regn, regn, regn, regn, regn, og det har nogle store ubehagelige følgevirkninger, som dagligt er beskrevet i Midtjylland Avis.

Og det sætter også sit præg på Bryrup Langsø. Vi har så meget vand i søen, at den 4 meter brede sandstrand ved søbadet er oversvømmet. Faktisk står vandet helt op over halvdelen af stendiget. Der er nu tale om en ny turistattraktion, Bryrup Marina.

For en del år siden var man urolig for, at grundvandshøjden ville falde i Danmark, det sker ikke foreløbig efter dette regnvåde vinterhalvår.

Men jeg føler med beboerne langs Gudenåen, hvor vandet sniger sig langsomt ind som gele omkring helten i en horrorfilm, ustoppeligt, - uden at man kan gøre noget.

Min holdning er at man skal løse det ved at grave Gudenåen dybere. Det man graver op skal bruges som volde, så åen ikke igen løber over sine bredder. Det er en simpel og praktisk løsning.

Og det tror jeg ikke skader naturen. Og skulle der være en lille skade, hvad så!

Ifølge Greta Thunbergs domme-dagsprofeti påstår hun, at vi på kort sigt ikke har nogen lang fremtid. Og hvad skader så med lidt volde langs åen, hvis vi kan blive fri for at blive oversvømmet på den korte bane.

Og apropos Greta er jeg tæt på at give hende skylden for corona-virus. Virussen har nemlig medført lukning af fabrikker, flyruter, fragtruter, forbud mod store sammenkomster, og meget mere, alt til gavn for mindre CO2-udslip. Og det er jo lige vand på Gretas mølle.

Men øv med smittefaren og alle de døde, men humor og tragik har nu altid gået hånd i hånd.

Birch, jeg foreslog dig i min sidste klumme at bygge i Bryrup. Du kom for sent. Slawterkonens hus er solgt.

Der er dog en mulighed mere på Hovedgaden. Et hus som du også skal pære ned, og bygge længere inde på grunden. Det skal hedde »Tage Post Tower«.

Skynd dig til Bryrup, jeg har hørt, at papirerne allerede ligger klar til en anden køber.

Og det er jo egentligt godt for vor by, at der er gang i hussalget.

Birch (eller Enggaard), har I stadig lyst til at bygge i Bryrup, skal vi nok finde plads til jeres ambitioner.

Jeg er blevet moderne og har længe haft tredagesskæg. Nu har jeg taget en skæg beslutning. Jeg vil først bruge trimmeren igen, når vi har haft to sammenhængende dage med tørvejr.

Mon det ender med fuldskæg?