Udslip fra gylletank udløste miljø-alarm

En landmand i Mollerup var uheldig i forbindelse med tømning af sin gylletank

Udgivet:28. december 2017, 07.05

Læsetid:1 minut

Midtjysk Brand & Redning blev tilkaldt for at undersøge, om gylleudslippet var til fare for naturen. Umiddelbart vurderet, så var mængden så lille, at jorden omkring landejendommen kunne optage gyllen. Dermed løb gyllen ikke videre til det nærliggende vandløb. Foto: Peter Erfurt

Søren Nielsen
Digital Redaktør| sn@midtjyllandsavis.dk

MOLLERUP Der blev onsdag aften kl. 18.20 slået alarm, fordi en ukendt mængde gylle var løbet ud af en tank på en landejendom på Mollerup Bygade i Mollerup.

Gyllen var løbet fra tanken via en slange ud på gårdspladsen, men det var uklart for alle, hvor meget gylle der egentlig var tale om.

Derfor blev Midtjysk Brand & Redning tilkaldt for at undersøge sagen. Herunder om der var fare for forurening af den nærliggende bæk Linå.

Tidligere på dagen var tankbiler forbi ejendommen for at afhente gylle. Det kan være i den forbindelse, at gyllen begyndte at løbe ud via et såkaldt »hævert princip«.

- Vi kunne ikke umiddelbart konstatere, at episoden gav anledning til bekymring overfor det nærliggende vandløb. Jorden er meget våd på her tidspunkt, og derfor er størstedelen af gyllen formentlig forsvundet i jorden, oplyser indsatsleder Lasse Magnussen.