Børnehospice ligger bedst i Silkeborg

Udgivet:26. april 2018, 13.05

Læsetid:2 minutter

Af Ole Revsgaard Andersen Medlem af Regionsrådet i Region Midtjylland for Dansk Folkeparti

BørNEhospice Den endelige beslutning om placeringen af et evt. Børnehospice i Vestdanmark er blevet udskudt. Grunden til dette er, at regionsrådet ønsker at drøfte finansieringen med ministeriet, da hverken Region Syddanmark eller Region Nordjylland her budt ind.

Det glæder mig dog alligevel meget, at regionsrådet har kunnet nå til enighed om nødvendigheden af et børnehospice i Vestdanmark. For der er i den grad brug for et.

Et børnehospice giver nogle helt andre muligheder for syge børn og deres familier, end et almindeligt »voksen«-hospice kan give. Dette er også noget, som vi i Dansk Folkeparti har heppet på allerede siden Skt. Lukasstiftelsen meldte ud, at de i år 2015 ville oprette et børnehospice. Og derfor er det også ekstra glædeligt, at der snart også bliver oprettet et børnehospice i Vestdanmark.

Desværre har vi ikke kunnet blive enige om den nøjagtige placering af dette børnehospice. Og det ligger i kortene, at valget står mellem Solstrålen i Silkeborg og Fenrishus i Aarhus. Begge ansøgninger har været rigtigt flotte, og der kan ikke herske tvivl om, at de begge rent fagligt kan løfte opgaven tilfredsstillende.

Dog mener vi i Dansk Folkeparti, at placeringen i Silkeborg vil være den bedste af de forskellige bud der kommet.

Vi skal nemlig huske på, at børnehospicet er for hele Vestdanmark, og ikke bare for Region Midtjylland. Derfor er den geografiske placering særdeles vigtig. Silkeborg ligger noget nært så tæt på midten af Vestdanmark, som man overhovedet kan komme.

Ydermere får Solstrålen i Silkeborg nogen af de smukkeste naturomgivelser, man overhovedet har i Danmark, lige ned til søerne og skovene i området. Og netop denne ro og idyl, som den smukke natur har, må være et af de vigtigste elementer når det kommer til at få et mere behageligt ophold på et hospice. Dertil kommer også, at alternativet i Aarhus ligger inde i byen, og har ringvejen som nabo, ydermere lægger denne placering allerede hus til multihandicappede børn, og det vil være en fordel hvis børnehospicet kan fokusere sit arbejde på hospicerollen alene.

Dansk Folkeparti anbefaler på denne baggrund, at Solstrålen i Silkeborg får lov at påtage sig denne opgave.

Når alt dette er sagt, vil et børnehospice uagtet dets nøjagtige placering være en stor gevinst for både Vestdanmark, og dets borgere. Hvis der derfor stadigt er stor uenighed, om placeringen efter drøftelsen med ministeriet, ønsker vi at rådet med respekt for dets uenighed indsender begge placeringer til ministeriet.

Forkortet af redaktionen