Kilometerlang kø ved Westminster Hall er lukket

Præsident Joe Biden var blandt dem, der søndag viste dronning Elizabeth en sidste ære i Westminster Hall.

Udgivet:18. september 2022, 19.32

Læsetid:2 minutter

Der blev søndag eftgermiddag lukket for tilgang til den kilometerlange kø med mange tusinde mennesker, som vil se dronning Elizabeths kiste i Westminster Hall. Dronningens kiste kommer til at stå i Westminster Hall frem til mandag morgen klokken 06.30 lokal tid.

/ Ritzau /

LONDON I London er den kilometerlange kø med mange tusinde mennesker, som vil se dronning Elizabeths kiste i Westminster Hall, nu lukket, oplyser den britiske regering sent søndag eftermiddag.

Regeringen varslede allerede lørdag, at køen næsten havde nået sin fulde kapacitet, og folk blev derfor frarådet at tage til det centrale London for at deltage i begivenheden.

Ifølge det britiske medie BBC var køen mindst otte kilometer lang lørdag og strakte sig fra Westminster Hall langs Themsen og hele vejen til Southwark Park i det sydøstlige London.

Præsident Joe Biden var blandt dem, der søndag viste dronning Elizabeth en sidste ære i Westminster Hall. Den amerikanske præsident gjorde korsets tegn for sig, da han stod ved dronningens kiste sammen med sin hustru, Jill.

Biden er en af mange stats- og regeringschefer, der kom til London i weekenden for at deltage i mandages statsbegravelse.

Efter at have været i Westminster Hall deltog den amerikanske præsident i en reception med kong Charles III sammen med blandt andre Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, og Japans kejser, Naruhito.

Dronningens kiste kommer til at stå i Westminster Hall i parlamentsbygningerne frem til mandag morgen klokken 06.30 lokal tid.

Flere end 2000 gæster ventes at være til stede i den historiske domkirke Westminster Abbey mandag ved mindehøjtideligheden dedikeret til dronningens liv og hendes 70 år lange regeringsperiode.

Efter mindehøjtideligheden vil en enkelt hornblæser spille "The Last Post", og der vil være to minutters stilhed i landet.

Derefter vil dronningens kiste blive ført gennem Londons gader en sidste gang.

Den vil derefter med en kongelig rustvogn blive bragt til dronningens hjem på slottet Windsor vest for London.

Klokken 16 (klokken 17 dansk tid) afholdes begravelsesgudstjenesten. Den kommer til at foregå i St. George's Chapel med deltagelse af flere kongelige, statsledere og ledende politikere samt flere end 800 personer, som er eller har været i dronningens tjeneste.

Derefter vil dronningens kiste blive nedsænket i det kongelige begravelseskammer, The Royal Vault, på Windsor.

10.000 betjente kommer til at være på gaden mandag, hvor det også forventes af hundredtusindvis af sørgende borgere vil være at finde i Londons gader.

/ritzau/Reuters

TOPSHOT-BRITAIN-ROYALS-QUEEN-DEATH, Dronning Elizabeth II Præsident Joe Biden var blandt dem, der søndag viste dronning Elizabeth en sidste ære i Westminster Hall. Den amerikanske præsident gjorde korsets tegn for sig, da han stod ved dronningens kiste sammen med sin hustru Jill. Joe Giddens/Ritzau Scanpix

Indlæser debat