Ung fløj blev topscorer i pokalsejr

Silkeborg-Voel er klar til kvartfinalen i pokalen efter pligtsejr i Ringkøbing

Udgivet:24. august 2022, 20.30

Læsetid:1 minut

Maja Laursen spillede en stærk kamp mod Ringkøbing. Foto: Martin Ballund

Michael Helligsø
Sportsjournalist| mih@midtjyllandsavis.dk

HÅNDBOLD Sæsonens første gældende kamp blev en succes for Silkeborg-Voel KFUM.

Onsdag aften vandt klubben pokalkampen over ligakonkurrenterne fra Ringkøbing med 27-33, og dermed er Silkeborg-Voel som ventet klar til kvartfinalen i turneringen.

Den 20-årige fløjspiller Maja Laursen førte an og blev med otte mål topscorer i kampen, som gæsterne stort set førte hele vejen.

Ringkøbing kom godt nok i front med 2-0, men blandt andet takket være tre straffekastscoringer af tilbagevendte Natasja Andreasen meldte Silkeborg-Voel sig hurtigt ind i opgøret.

Midtvejs i første halvleg var udeholdet i front med 7-9, og efter en scoringspause på fem minutter skabte Silkeborg-Voel et lille hul mod slutningen af første halvleg, hvor vestjyderne havde meget svært ved at score.

Ved pausen var stillingen 12-15, og Silkeborg-Voels hurtigløbere kom stærkt ud til anden halvleg.

Den unge venstrefløj Maja Laursen boltrede sig i den grad i denne fase af kampen, og med sit syvende mål bragte hun 19 minutter før tid sit hold på 18-23.

Ringkøbing fik aldrig lov til at komme op på siden af udeholdet, der med små 10 minutter igen førte med komfortable 22-28.

Til sidst blev der også spilletid til den unge debutant Thea Hamann Rasmussen. Fløjspilleren Emilie Bastrup Berthelsen fik også sin første kamp i Silkeborg-Voel-trøjen, ligesom hjemvendte Andrea West Bendtsen fik comeback for barndomsklubben undervejs.

Fem minutter før tid reducerede Ringkøbings topscorer, den tidligere Silkeborg-Voel-spiller Jane Mejlvang til 25-29, men der kom aldrig spænding om udfaldet i Green Sports Arena, hvor talenterne Josefine Videbæk og Carla Høck Thomsen også til sidst fik lov til at komme på banen.

Indlæser debat

Mest læste

Håndbold

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere