Millioner fra Grundfos-fond til DTU-forskere

9. februar 2019, 08.00

David Bue Pedersen. Foto: DTU Mekanik

BEVILLINGER Poul Due Jensens Fond har bevilget 21,4 millioner til to forskningsprojekter på Danmarks Tekniske Universitet. Begge projekter har stor relevans for Danmarks industrivirksomheder.

Den unge forsker David Bue Pedersen, som står i spidsen for DTU's forskning i 3D print, har modtaget 17,8 millioner kroner i støtte til et femårigt foskningsprojekt som skal bringe processerne bag teknologierne til 3D print til sit ypperste, når det handler om geometrisk præcision og mekaniske anvendelsesmuligheder. Det gælder både 3D print i metal og plast, eller additive manufacturing, som disciplinen også benævnes.

Et nyt, ambitiøst forskningsprojekt ledet af lektor Rasmus Bjørk på DTU Energi har modtaget 3,6 millioner kroner fra Poul Due Jensens Fond. Rasmus Bjørks projekt skal finde grunden til, at permanente magneter i praksis ikke er nær så robuste som man kunne forvente teoretisk. Resultaterne fra projektet skal muliggøre en bedre udnyttelse af de kostbare materialer, som indgår i magneterne.

Rasmus Bjørk. Foto: DTU Energi