Ry

Senere i dag: Pressalit lyser blåt for verdens børn

20. november 2020, 11.22

- Når verden i dag lyser op i blåt, minder det os alle om, at børnene både er verdens nutid og fremtid, derfor skal vi lytte til dem og tage dem med på råd. Deres håb og ønsker er ledestjernen for den fremtid, vi skal skabe sammen, lyder det fra generalsekretær i Unicef Danmark, Karen Hækkerup, som glæder sig over samarbejdet med Pressalit, som i dag fra klokken 15.30 til 19.30 bliver lyst op i blåt.

RY En stribe ikoniske, danske bygninger lyser facaden op i blåt for verdens børn i dag. Det gælder også Pressalit i Ry. Sammen med flere danske virksomheder og nogle af verdens mest ikoniske bygninger lyser virksomheden facaden op i blåt for at markere Børnekonventionens 31-års fødselsdag og for at sætte fokus på, at verdens børn og unge skal tages med på råd om fremtiden. Den blå farve, som lyser op over hele verden, er kendetegnet for FNs børneorganisation, som i mere end 70 år har sørget for, at verdens børn overlever og klarer sig i livet.

- Hos Pressalit passer vi på hinanden. Det er en vigtig del af vores DNA og gælder både for vores medarbejdere, men også verden omkring os. Vores partnerskab med UNICEF ligger derfor helt i tråd med vores værdier, og vi sætter naturligvis også fokus på et så vigtigt emne som børns rettigheder.Vi markerer blandt andet Børnenes Dag ved at lyse vores facade på hovedkontoret i Ry op med blåt og breder budskabet ud på sociale medier og internt blandt alle medarbejdere. Børnenes Dag er en fast tilbagevendende begivenhed for os, som vi ser frem til hvert år. Sammen med UNICEF kan vores bidrag være med til at gøre en forskel for børn over hele verden, siger Kim Boyter, CEO hos Pressalit.

Afgørende samarbejde

Ligesom resten af verden har verdens børn været stærkt påvirket af corona-pandemien. En ny rapport fra UNICEF viser, at 1 ud af 9 smittetilfælde med covid-19 er børn. Derudover påvirker den økonomiske krise også verdens børn, og på verdensplan var antallet af børn, som lever i flerdimensionel fattigdom, steget med yderligere 150 millioner børn allerede i midten af 2020.

- Corona-pandemien har gjort, at 2020 på ingen måde blev det år, som vi forestillede os. Til gengæld blev det noget helt andet, som har bevist, at vi ved at arbejde sammen, kan sætte hurtigt ind og gøre en vigtig forskel for verdens børn. Vores partnerskaber med virksomheder som Pressalit er afgørende for, at vi sammen kan skabe en ny tid for verdens børn, hvor deres rettigheder og adgang til eksempelvis vand og uddannelse er sikret, siger generalsekretær for Unicef Danmark, Karen Hækkerup.

Det er ikke kun i Ry og Danmark, at der bliver lyst op i blåt. Over hele verden lyses ikoniske bygninger og monumenter op i blandt andet Jordan, Tyrkiet, Indien og Kina, mens verdensberømte bygninger som Operahuset i Sydney, Pyramiderne i Giza og Empire State Building var at finde på listen i 2019.