Nationale tests - et slag i luften fra byrådsflertallet

Udgivet:21. april 2021, 12.24

Læsetid:1 minut

Af Birgit Liin. Medlem af Favrskov Byråd og borgmesterkandidat for Venstre formand for Børne- og Skoleudvalget

2 år siden

FOLKESKOLERNE Byrådsflertallet i Favrskov Byråd, bestående af S, SF og Enhedslisten, besluttede på sidste byrådsmøde at bede børne- og undervisningsministeren om, at folkeskolerne fritages for nationale tests i dette skoleår.

Problemet med forslaget var, at den socialdemokratiske børne- og undervisningsminister klart og tydeligt i et svar til Folketinget tidligere har afvist at give nogen form for dispensation. Kun et folketingsflertal kan beslutte, at de nationale tests ikke skal gennemføres, og der er ingen partier i Folketinget, der har fremsat et beslutningsforslag om dette.

Det var byrådsflertallet selvfølgelig klar over, og partierne besluttede da heller ikke, at folkeskolerne skulle sætte de nationale tests i bero. Det ville ellers være naturligt, hvis partierne selv troede på sagen. Så testene er fortsat på skolerne helt som planlagt, trods de store ord på byrådsmødet om det modsatte.

Venstre ville ikke være med i legen, og vi stemte imod forslaget. Vi kunne simpelthen ikke se, at et sådant slag i luften nytter noget. Og det gjorde det da heller ikke. Ministeriet har helt som forventet givet Favrskov Kommune afslag.

Læs også
Politikere uenige: Bør elever fritages fra nationale test i år? Politikere uenige: Bør elever fritages fra nationale test i år?
Læs også
Politikere uenige: Bør elever fritages fra nationale test i år?
Læs også
Nationale test: Skoleleder ønsker frihed på skolerne Nationale test: Skoleleder ønsker frihed på skolerne
Læs også
Nationale test: Skoleleder ønsker frihed på skolerne

Venstre vil mere end symbolpolitik, så lad os nu bruge tiden på noget, der nytter: Genåbningen af folkeskolerne, inklusionen, skolefravær, den lavere søgning i 2021 til erhvervsuddannelserne og meget mere. Der er nok at tage fat på.