Sandt eller falsk? Fup eller fakta?

22. oktober 2021, 10.52

HABILITETSSAG Valgkampen er så småt løbet i gang, og de traditionelle løfter om forbedringer på en lang række områder er blevet fremsat. Det er en del af traditionen, og vi vælgere er vel ikke dummere, end vi nok tager mange af løfterne med et gran salt. Sådan var det også ved det forrige valg, og sådan bliver det såmænd nok også ved næste valg i 2025.

Det fremgår af kommunens oplysninger, at forvaltningens juridiske afdeling i september 2018 i et notat af d. 20. samme måned fandt, at Hans Okholm var inhabil i sagen. Det kom tilsyneladende bare ikke til udvalgets kendskab

Steen Konradsen

Alligevel tager jeg personligt som udgangspunkt, at politikerne ikke direkte eller bevidst taler usandt, når de meddeler sig til os vælgere. Jeg studser derfor noget over formanden for Plan- og Vejudvalget Hans Okholms udtalelser til MJA i habilitetssagen vedrørende Marsvinslund.

Det fremgår af kommunens oplysninger, at forvaltningens juridiske afdeling i september 2018 i et notat af d. 20. samme måned fandt, at Hans Okholm var inhabil i sagen. Det kom tilsyneladende bare ikke til udvalgets kendskab.

Sagen blev omtalt i Midtjyllands Avis d. 30. september 2021, hvor Hans Okholm oplyste, at han ikke dengang i 2018 blev gjort bekendt med, at der lå en sådan vurdering, og at han ikke ved, hvorfor udvalget aldrig blev orienteret om notatet.

Det første er dog ifølge kommunen usandt, og det sidste er der en naturlig forklaring på. Han undlod nemlig selv at orientere udvalget.

Læs også
Notat: Okholm inhabil i vindmøllesag
Abonnement
Læs også
Okholm: Jeg var ikke inhabil
Abonnement

En aktindsigt viser, at Hans Okholm allerede dengang faktisk blev orienteret af direktøren på området, og at det derefter var op til udvalget at vurdere hans eventuelle inhabilitet.

Ifølge Styrelsesloven § 14 stk. 2 skal et medlem meddele kommunalbestyrelsen (udvalget), hvis der er tvivl om medlemmets habilitet. Når der ligefrem ligger en juridisk vurdering, der siger, man er inhabil, er der næppe så meget at være i tvivl om. Men alligevel blev orienteringen tilsyneladende aldrig givet.

Læs også
Klagenævn: Inhabilitet har ingen betydning for sagen
Abonnement

Men loven og al moral siger, man skal.

Hvad end SF i Silkeborg går til valg på d. 16. november, kan overskriften næppe være troværdighed.

Indlæser debat