Oversvømmelserne: Så er vi ikke helt tossede

2. december 2019, 11.43

OVERSVØMMELSER En professor og en hydrolog konstaterede i avisen fredag, at vandet i Gudenå er steget i de seneste 80 år. Det har vi almindelige mennesker været klar over i lige så mange år, så er vi jo ikke helt forkert på den.

Min glæde varede ikke længe. På næste side var der så en radikal, der gjorde mine tanker til skamme. Efter at have læst hans artikel, var man igen i vildrede. Synd han ikke var til mødet på Svostrup Kro forleden, hvor en række ålavsformænd, fornuftige og erfarne folk, gav løsningen på problemet. Hvis der bliver øget trafik på landevejen, laver man et ekstra spor eller en motorvej. Løsningen på Gudenå-problemet er såmænd kun en tilbundsskæring af grøden og en oprensning af sandaflejringerne, så vandet kan passere, så er man ovre det problem. Kan det være så svært?

Denne pligt er pålagt Silkeborg Kommune. Kommunen overholder ikke denne pligt, hverken i Gudenåen eller visse andre åløb. Altså kommunen er den ansvarlige i denne sag, som kan komme til at koste mange penge for kommunen, så mon ikke det er på tide, man kommer i gang?