Djokovic sætter sidste spurt ind for at nå til Australian Open

Serberen mener, det var uretfærdigt, at han fik inddraget sit visum på baggrund af udtalelser om vaccination.

Udgivet:16. januar 2022, 00.05

Læsetid:2 minutter

Verdensetteren Novak Djokovic ankommer til ankesagen i Melbourne, dagen inden Australian Open starter.

/ Ritzau /

MELBOURNE Ankesagen om Novak Djokovic' visum til Australien er gået i gang i Melbourne.

Det skriver avisen The Guardian.

For den serbiske tennisstjerne er det sidste skud i bøssen for at nå til Australian Open, hvor han søger at kæmpe med om en 21. grand slam-titel, der vil være rekord.

34-årige Djokovic fik fredag inddraget sit visum af immigrationsminister Alex Hawke.

Hawke sagde i den forbindelse, at serberens fortsatte tilstedeværelse i landet udgør en sundhedsrisiko for Australien, fordi han "styrker vaccineskepsissen" og "afskrækker folk" for at få et tredje stik med en coronavaccine.

I dokumenter, der er kommet frem under retsmødet søndag, går Djokovic' anke ifølge The Guardian blandt andet på, at det var helt uretfærdigt, at Hawke drog sine konklusioner på tennisstjernens vaccineskepsis på baggrund af offentlige udtalelser.

Ministeren skulle have henvendt sig personligt, mener Novak Djokovic.

- Der forelå ikke ministeren noget som helst bevis på, at Hr. Djokovic nogensinde har opfordret nogen til ikke at blive vaccineret. Hvis intet andet afslører Hr. Djokovic' opførsel, at han kerer sig dybt om sit privatliv fremfor noget standpunkt, lyder det i en udtalelse fra tennisspillerens advokater.

Men den køber Alex Hawke ikke. Ifølge ham var der intet, som serberen kunne sige, der kunne ændre på hans offentlige udtalelser om vaccination.

- Hvad end Hr. Djokovic kunne have fortalt ministeren som svar på hans syn på vacciner, ville ikke have ændret på karakteren af hans tidligere offentlige udtalelser og den opfattelse, som Australiere har af hans syn på vaccination, sagde ministeren inden retssagen.

Retssagen gik i gang søndag klokken 9.30 lokal tid. Det svarer til lørdag aften klokken 23.30 i Danmark.

Noget tyder på, at alle ønsker en hurtig proces.

Derfor er der tre dommere på sagen fra start af. Normalt har man i sådan en sag kun en enkelt dommer, men med mulighed for at anke til tre dommere.

Men med kun en enkelt dag tilbage, inden grand slam-turneringen Australian Open løber af stablen, er den mellemregning sprunget over.

Det er uvist, hvornår der foreligger en afgørelse i sagen.

/ritzau/