Byrådet får svært ved at holde sit normeringsløfte

21. november 2020, 08.00

NORMERINGER Normeringen i vuggestuer og børnehaver skal hæves til den bedste halvdel i Danmark. Det stod at læse i konstitueringsaftalen fra 2017. Den fine ambition koster 20 mio. kroner. I mellemtiden har regeringen besluttet, at der skal være minimumsnormeringer i landets dagtilbud. Hvis politikerne fastholder den besluttede investering fra konstitueringsaftalen samt anvender regeringens midler til minimumsnormeringer, vil Silkeborg Kommune sandsynligvis opnå minimumsnormeringer i 2025.

Det betyder derfor, at byrådsflertallet for budget 2021 ikke blot bryder konstitutionsaftalen, men også at de får problemer med at leve op til den kommende minimumsnormering

Anne Grethe Rosenberg, BUPL

Men med den ene hånd har kommunen fået penge til at indføre det, men med den anden hånd skærer byrådet deres investeringer i dagtilbuddene ned. Herudover nedsætter de ansvarlige politikere forældrenes betaling til børnepasningen. Det er selvfølgelig positivt for dem, men det koster. Oven i hatten skal dagtilbuddene holde åbent i både jule- og påskeferien. Det betyder derfor, at byrådsflertallet for budget 2021 ikke blot bryder konstitutionsaftalen, men også at de får problemer med at leve op til den kommende minimumsnormering. Og her vil vi slet ikke tænke på, hvordan merudgifterne til corona-håndteringen påvirker dagtilbuddenes budgetter negativt.

Så for at nå målet med at være Danmarks bedste børnekommune, må politikerne fastholde deres fine ambition og fortsat investere i dagtilbuddene til gavn for alle børn i kommunen.