Pengekassen bugner hos Birch Ejendomme: Nyt trecifret million-overskud

Birch Ejendomme i Silkeborg kom ud af det seneste regnskabsår - der kun var på ni måneder - med et overskud på 119 millioner kroner før skat. Egenkapitalen er på over 600 millioner kroner

23. september 2020, 08.18

René Birch fik i det seneste regnskabsår nye medejere ind i Birch Ejendomme. Nyt regnskab viser overskud på 110 millioner kroner før skat.Foto: Jakob Stigsen Andersen

SILKEBORG Ejendomsudvikleren René Birch bliver ved med at tjene store penge på salg af sine byggeri rundt i Danmark.

Onsdag morgen offentliggjorde Birch Ejendomme, der har hovedsæde på Sortenborgvej i Silkeborg, det seneste årsregnskab, som viser et overskud før skat på 119 millioner kroner.

Regnskabet dækker endda kun over ni måneder, fordi Birch Ejendomme har omlagt regnskabsperioden, oplyser virksomheden i en meddelelse.

Egenkapitalen i selskabet, der har en stribe datterselskaber, er nu på cirka 600 millioner kroner.

Fremtiden tegner også lys for ejendomsselskabet, der har kommende projekter, der lige nu rækker to-tre år frem i tiden.

De danner ifølge ledelsen i Birch Ejendomme grundlag for en forventning om et uændret til stigende byggeaktivitetsniveau i de kommende år. Det betyder, at Birch Ejendomme i det kommende år forventer et overskud i niveauet 150-180 millioner kroner før skat.

Birch Ejendomme fik i oktober 2019 nye medejere med ind. Thomas Bertelsen, Kenneth Biirsdahl, Peder Østergaard og Thomas Bøgild-Jakobsen kom alle fra henholdsvis Deloitte og Advokatkompagniet og havde været rådgivere for Birch Ejendomme i en årrække.

René Birch ejer 56 procent af hovedselskabet, mens de fire medejere hver ejer 11 procent.