Årets Sportsnavn: Lokale navne i spil til hæder

Bjørn Bitsch og Ashli Williamson er nomineret til Årets Sportsnavn. Det samme er Jakob Fuglsang og herrelandsholdet i håndbold

28. november 2019, 08.18

Herrelandsholdet i håndbold, der i januar vandt VM-guld, er blandt de nominerede til Årets Sportsnavn. Bjerringbro-Silkeborg havde tre spillere med på holdet. Fra venstre ses Johan Hansen, Nikolaj Øris og Nikolaj Markussen. Foto: Flemming Heiberg

SPORT Det skorter ikke på VM-guld blandt de nominerede til Årets Sportsnavn 2019.

Torsdag satte Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark navn på de 15 nominerede til den prestigefyldte sportspris, der uddeles ved Sport 2019-showet i Herning 4. januar. Seks af dem har vundet VM-guld i 2019.

Det drejer sig om danseparret Bjørn Bitch og Ashli Williamson, der bor ved Thorning, sejleren Anne Marie Rindom, paraatleten Daniel Wagner, cykelrytteren Mads Pedersen og racerkøreren Michael Christensen.

Det gælder også for herrelandsholdet i håndbold, der havde Nikolaj Øris, Johan Hansen og Nikolaj Markussen fra Bjerringbro-Silkeborg med på holdet samt Bjerringbro-drengen Rasmus Lauge, der nu spiller i ungarske Veszprém.

- Det er en af årets sværeste discipliner at nominere 15 atleter til Årets Sportsnavn, siger administrerende direktør i DIF Morten Mølholm Hansen i en pressemeddelelse.

- Det er ikke svært at komme op på 15 egnede atleter, men det er svært at begrænse sig, og det er svært at sammenligne præstationer på tværs af sportsgrene.

I december sættes der navn på de tre finalister til prisen.

Som noget nyt i år er Jyllands-Posten ikke en del af partnerskabet om prisen, som har eksisteret siden 1991.

I stedet vil sportsstjernerne Michael Laudrup og Camilla Martin, der begge er indlemmet i Sportens Hall of Fame, og kronprins Frederik få indflydelse på, hvem af de nominerede der skal modtage prisen.

I dommerkomitéen vil kulturministeren desuden sidde i selskab med topchefer fra DIF og Team Danmark.

Med titlen som Årets Sportsnavn følger en check på 75.000 kroner.

Sidste års modtager af prisen blev tennisstjernen Caroline Wozniacki, mens navne som racerkøreren Tom Kristensen, bokseren Mikkel Kessler og svømmeren Jeanette Ottesen også har modtaget prisen.

Her er de 15 nominerede til Årets Sportsnavn 2019:

Anders Antonsen, badminton.

Anne Marie Rindom, sejlsport.

Bjørn Bitsch og Ashli Williamson, dans.

Damefireren uden styrmand, roning.

Daniel Wagner Jørgensen, paraatletik.

Emma Aastrand Jørgensen, kajak.

Herrelandsholdet, håndbold.

Jakob Fuglsang, cykling.

Julie Leth og Amalie Dideriksen, banecykling.

Leon Madsen, speedway.

Mads Pedersen, cykling.

Michael Christensen, motorsport.

Rajbek Bisultanov, brydning.

Sverri Nielsen, roning.

4000 meter-holdet, banecykling.

/ritzau/