Cykelsti ved Nordskovpassagen: Det er en ommer

23. september 2021, 12.25

NORDSKOVPASSAGEN Bente Rands Mortensen, der er ingeniør og fagkoordinator ved Vej- og Trafikafdelingen i Silkeborg, har haft en »lidt uheldig« dag, da hun skulle koble cykelstierne sammen mellem Århusvej og Nordskovpassagen, det virker overhovedet ikke.

Der er i forbindelse med anlæggelse af Nordskovvej lavet 6,5 km cykelsti, 4.300 meter dobbeltrettet cykelsti og 2.200 meter cykelsti, men der mangler de sidste 64 meter.

Det er vildt underligt, at der ikke er lavet cykelsti på de sidste 64 meter, da Nordskovpassagen blev udvidet med busholdeplads. Der er plads til det

Tommy Lundal Nielsen

For det første er venstresving, hvis du kommer fra øst umuligt, der er »intet« grønt lys for cyklister, der mangler simpelthen et grønt lyssignal, det er fuldstændig uacceptabelt og mod færdselsreglerne.

For at komme til venstre på cykel, skal du først dreje til højre ind mod Langsøhallen, vende rundt, for så derefter at køre lige over Århusvej. Når du så endelig kommer over Århusvej, skal du cykle 64 meter uden cykelsti på den stærkt trafikerede Nordskovpassagen, og samtidig kommer du i karambolage med busholdepladsen.

Læs også
Beboere nervøse for farligt kryds
Abonnement

I modsat retning er problemet lige så stort, hvor du får problemer for enden af den dobbeltrettede cykelsti, der går over tunnelen på Nordskovpassagen. Du skal stå af cyklen, forsøge at trække cyklen over i den modsatte side på den stærkt trafikerede Nordskovpassagen, eller trække cyklen de 64 meter ned til Århusvej og over fodgængerfeltet for at cykle ind mod byen.

Det er vildt underligt, at der ikke er lavet cykelsti på de sidste 64 meter, da Nordskovpassagen blev udvidet med busholdeplads. Der er plads til det.

Det er kun et spørgsmål om kort tid, så er der en meget uheldig bilist, der kommer til at køre en »forvirret« cyklist ned, og så har de ansvarlige for krydset virkeligt et kæmpe problem. Det skal kunne gøres bedre!!

Indlæser debat...