Nyt plejecenter ramt af vandskade

Beboer efterlod vandhane tændt - tre lejligheder midlertidigt ubeboelige

11. februar 2020, 11.14

Uheldet blev opdaget af nattevagten klokken tre natten til torsdag, men desværre havde vandet allerede forvoldt betydelige skader. Foto: Kenneth Lynghøj

HAMMEL Tre lejligheder i det splinternye plejecenter Solhøj i Hammel er midlertidigt ubeboelige efter en vandskade.

En beboer kom uforvarende til at svinge en vandhane udenfor køkkenvasken, så vandet løb ud på gulvet. Den blev ikke lukket igen og gennem nogle timer sivede vand ned i bygningen.

Uheldet blev opdaget af nattevagten klokken tre natten til torsdag, men desværre havde vandet allerede forvoldt betydelige skader.

Beboerens lejlighed på 2. sal har fået ødelagt gulvet, mens boligerne nedenunder på 1. sal og i stuen har fået ødelagt blandt andet gulv og loft.

Genhuset i akutstuer

De berørte beboere kunne heldigvis genhuses på tomme akutstuer på Solhøj.

Skadeservice blev tilkaldt, og vurderingen fra deres side er, at det vil tage omkring tre uger at reparere de ødelagte lejligheder.

Uheldet fører til overvejelser om forskellige tekniske løsninger, der kan forhindre lignende situationer - herunder brug af vandhaner med sensorer i visse tilfælde.

- Når det handler om at undgå en lignende situation, så er det en balancegang, siger direktør i Social og Sundhed, Kate Bøgh.

- Borgernes hjem

- Vi skal hele tiden huske på, at lejlighederne er borgernes hjem, og at de også skal kunne bruge vandhanerne, som de har været vant til. Vi kan ikke bare lave institutionelle tiltag, for lejligheden er et hjem.

- Vi kigger i første omgang på, hvordan det kan undgås, at vandhanerne kan svinges ud over køkkenbordet. Samtidig vil vi nok også se på, om de borgere, der flytter ind, har særlige behov, som gør, at der skal overvejes tiltag i den enkelte lejlighed, siger Kate Bøgh.