Mindeord: Et menneske med udsyn og stor appetit på livet

Palle Helboe Quistgaard deltog som sergent i den fredsbevarende FN-styrke på Cypern. Han arbejdede med økonomi og it i landbruget, og politisk var han engageret i Venstre

9. marts 2020, 13.00

I de seneste år af sit liv boede Palle Helboe Quistgaard sammen med sin hustru i Sejs i et hus, de selv byggede.

MINDEORD: Inge Helboe Kruhøffer har skrevet følgende mindeord over sin ægtemand, Palle Helboe Quistgaard, Sejs, der er død i en alder af 76 år:

Palle var opvokset på en gård i Termestrup på Djursland, hvor han var den ældste søn af en børnefolk på fem. Begge forældre var meget engagerede lokalt i sport og samfundsforhold. Det lå i kortene, at alle børn skulle have en uddannelse. Palles karriere startede som landvæsenselev, men han ønskede ikke at blive landmand.

Han blev indkaldt til militæret, hvor han blev sergent. Da muligheden bød sig, blev han sammen med det første hold i maj 1964 sendt til Cypern med den fredsbevarende FN-styrke, hvor han var med til at adskille de stridende parter. Han var stolt af den blå baret og deltog også i fejringen af 50-året for udsendelsen på kastellet i 2018.

Ønskede ikke pension

Efter hjemkomsten fra Cypern startede han på Vejlby Landbo Skole. Her traf han sin første kone, der gik på den lokale husholdningsskole. Palle læste videre på landbohøjskolen i København, hvor han blev cand.agro. i 1969. To år senere blev han ansat i Landbrugets EDB-center i Risskov, hvor han i løbet at karrieren var chefkonsulent, afdelingschef og divisionsdirektør og var ankermand i at udvikle Ø90 - et økonomistyringssystem, der bruges den dag i dag.

Han forlod Landbrugets EDB-center i 2002 efter 31 år. Han blev ansat som direktør i Landbo-Øst, hvor han var frem til 2007. Palle ønskede ikke at gå på pension, så han startede kort herefter Admipartner, et firma med virksomhedsrådgivning, regnskab og revision. Et firma, han bestred indtil sin død.

Politisk engageret

Palle var fra sin ungdom politisk engageret, og i perioden 1989-99 var han amtsformand for Venstre i Aarhus Amt samt medlem af venstres hovedbestyrelse og forretningsudvalg, et arrangement der fulgte ham hele livet, hvor han også var formandskandidat for vores lokale kandidat til Folketinget, Gitte Villumsen.

Palle fik to børn sammen med sin første kone. Hun døde i 2006 efter længere tids sygdom.

Palle traf sin nuværende kone på et fly til Rumænien, sammen flyttede de til Sejs i et hus, som de selv byggede.

Palle elskede sine tre dejlige børnebørn, og det var gengældt. Han var en stor inspirationskilde for dem.

Rigtig mange mennesker kendte Palle. Lige meget hvem man taler med, stod der respekt om Palle.

Han havde sine meninger - og stod ved dem. Men han nedgjorde ikke andre. Superlativer står i kø: Han var kompetent, tillidsvækkende, havde mod og vilje, han var hjertelig og varm og ikke mindst havde han udsyn og en stor livsappetit. Han nåede rigtig meget i sit liv, men fik »ikke set det han ville« - en kræftsygdom satte en stopper for det.

Æret være hans minde.