Træfældning - sandt eller falsk

Udgivet:26. maj 2023, 10.28

Læsetid:2 minutter

Foto: Jakob Stigsen Andersen

Af Peter Pedersen. Grønnegade Silkeborg

TRÆERNE I en stor artikel i Midtjyllands Avis den 17. maj forsøgte journalisten at kaste lys over, »hvem der besluttede, at de store træer ved åen skulle dø.«

I den forbindelse interviewede han direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, og projektchef Toke Larsen.

De to påtog sig på vegne af AP Pension det fulde ansvar for tragedien. Det var godt og rigtigt af dem.

De kommenterede også på mistanken om, at træfældningen eventuelt kunne være motiveret af at redde vandudsigten for nogle af beboerne i byggeriet. Til denne mistanke lod de tilsammen forstå, at dette på ingen måde er tilfældet. Projektchef Toke Larsen uddybede dette ved blandt andet at udtale, at »... de to nederste etager op ad fældningen er parkeringskælder.«

Af ren nysgerrighed var jeg forbi åstedet.

Jeg vil nødigt påstå, at de to herrer lyver, men efter at have kigget nøjere på de sørgelige rester, føler jeg mig kaldet til at sige, at hr. Olsson og hr. Larsen helt sikkert ikke fortæller sandheden.

Det er netop ud for parkeringskælderen, at »én eller anden« har bestemt at lade tre træer stå. De nederste lejligheder i den nyeste del af bebyggelsen har netop fået vandudsigt, betalt med mordene på de gamle træer.

Det håber jeg Midtjyllands Avis vil bide sig fast i, når historien skal følges til dørs.

PS: Spørgsmål: Hvordan kan en parkeringskælder i øvrigt være placeret to etager over jorden?

Svar: Det er en helt anden historie, som starter med, at borgerne blev ført bag lyset, da lokalplanen for området i sin tid blev godkendt.

Midtjyllands Avis har selvfølgelig forholdt AP Pension kritikken. Sådan lyder svaret fra projektchef Toke Larsen:

AP Pension har fra starten påtaget sig ansvaret for fældningen af træerne. En fældning, som aldrig har været hensigten. Vi vil nu endnu engang mane den myte til jorden om, at træerne skulle være fældet for at give nogle en bedre udsigt. For den myte er nemlig ikke sand.

Træerne var også efter vores mening med til at gøre stedet endnu mere attraktivt og med til at give en yderligere herlighedsværdi til området. Vi ser nu frem til den - allerede aftalte - videre dialog med Silkeborg Kommune, så vi kan reetablere området på bedste vis.

I forhold til parkeringsforholdene ved vores ejendom på Søtorvet, så følger den lokalplanen, som er vedtaget politisk af et tidligere byråd i Silkeborg Kommune.

Indlæser debat