Midtjyske Meninger: Mens vi venter på rigsretssagen ...

7. december 2021, 12.39

Foto: Martin Ballund

For snart 28 år siden, den 14. januar 1993, tog statsminister Poul Schlüter sin afsked.

Det skete samme dag, som en kritisk undersøgelsesrapport blev offentliggjort. Rapporten konkluderede, at Schlüter havde talt urigtigt om Tamilsagen, og at hans justitsminister, Erik Ninn-Hansen havde overtrådt udlændingeloven.

Den 11. marts 2020 meddeler statsminister Mette Frederiksen, at landet lukkes ned og at der indføres stramme corona-restriktioner. »På myndighedernes anbefaling«.

Men det var løgn. For der var ingen myndigheder, som anbefalede en nedlukning af landet.

Alligevel fortsatte Mette som statsminister.

Den 27. maj 2020 nedsættes en ekspertgruppe, som skal undersøge baggrunden for nedlukningen.

Kort efter indstiller Mette Frederiksen sin telefon til automatisk sletning af SMS’er efter 30 dage. Det samme gør tre af hendes topfolk i Statsministeriet.

Og lørdag den 22. august 2020 sker noget mystisk. En it-medarbejder ændrer indstillingerne for ALLE mail-postkasser i Sundhedsdatastyrelsen, Statens Serum Institut og Sundheds- og Ældreministeriets HR-funktion. Ændringen betyder, at ALLE mails sendt før den 22. juli 2020, bliver slettet. Og back-up funktionen er også blevet ændret, så kun en begrænset del af de slettede mails kan genskabes.

Senere på året, den 4. november 2020 meddeler Mette Frederiksen, at ALLE mink i Danmark skal aflives. Hun henviser i den forbindelse til Statens Serum Instituts vurdering af situationen. Beslutningen viser sig at være ulovlig. For der er ingen lovhjemmel til at beordre aflivningen. Og Statens Serum Institut har IKKE anbefalet en aflivning af minkene.

Men Mette bliver siddende på posten, på trods af, at hendes regering har brudt loven. Til gengæld tager fødevareminister Mogens Jensen skraldet og forlader ministerposten.

I foråret indleder Minkkommissionen sit arbejde med at kulegrave beslutningen om at aflive de danske mink.

Den 29. april 2021 beder Minkkommissionen Mette Frederiksen og Statsministeriet om at udlevere alt relevant materiale, deriblandt mails, SMS’er og chatbeskeder. Der går hele 132 dage før Statsministeriet svarer og fortæller at statsministeren og hendes nærmeste medarbejdere, har aktiveret automatisk sletning af SMS’er.

5 dage efter beder Minkkommissionen Statsministeriet om at genskabe de slettede SMS’er. De får intet svar.

Først halvanden måned efter, beder Justitsministeriet politiet om hjælp til at genskabe de slettede SMS’er.

Resultatet af dette arbejde bliver offentliggjort den 17. november 2021.

Dagen efter kommunal- og regionsrådsvalget. Og TO dage efter at Justitsministeriets og Statsministeriets folk havde fået adgang til resultatet.

Og Mette Frederiksen sidder stadig i Statsministeriet …!?!

Midtjyllands Avis har et fast korps af skribenter, der skriver klummerne under »Midtjyske Meninger«. Kommentarer her er udtryk for skribentens egen holdning.

Indlæser debat