Fandt sine stjålne dæk og fælge på Facebook

23. februar 2021, 09.42

En mand fra Nordjylland fandt mandag ud af at nogle dæk og fælge, han havde fået stjålet ved et indbrud i januar, var sat til salg på Facebook af en 20-årig mand fra Hammel. Arkivfoto

HAMMEL En 27-årig mand fra Skørping i Nordjylland fik sig lidt af en overraskelse, da han mandag ved et tilfælde opdagede at nogle af de dæk og fælge, han havde fået stjålet ved et indbrud i januar, nu var sat til salg på Facebook.

Den 27-årige mand foregav at være en interesseret køber og aftalte at mødes med sælgeren i Hammel for at se nærmere på dækkene.

Bagefter kontaktede han Østjyllands Politi, og en patrulje tog klokken 13.00 med hen til sælgeren.

På adressen i Hammel stod en 20-årig mand klar med varerne, og der var ganske rigtigt tale om den 27-åriges dæk og fælge. Det viste sig, at den 20-årige havde købt varerne af en jævnaldrende ven, der boede i nærheden, og ham tog patruljen derfor også på besøg hos.

På stedet fandt betjentene yderligere fire dæk og fælge, som også stammede fra indbruddet i Skørping. Manden, der opbevarede de andre dæk og fælge, forklarede, at han havde købt dem på nettet på et tidspunkt, men han nægtede at fortælle, hvem han havde købt dem af og sagde, at han havde slettet al korrespondance med sælgeren.

Da det i første omgang ikke kunne bevises, at nogle af mændene stod bag indbruddet i Nordjylland, blev begge sigtet for hæleri. soso