Giv brugerne deres café tilbage

Udgivet:28. januar 2023, 08.06

Læsetid:1 minut

Af Bente Andersen. Skægkærvej 48 Silkeborg

1 måned siden

CAFÈ Jeg har lige erfaret at Café på Vejen skal lukkes pr 1. marts.

Det kommer desværre ikke bag på mig, eftersom blandt andet ferieophold også er blevet kraftigt beskåret.

Som mor til en datter, som bor på Nylandsvej og som er bruger af Café på Vejen, ved jeg, hvor meget det betyder for de mennesker, at der er afveksling i deres tilværelse, som absolut ikke er misundelsesværdigt, da efterhånden alle de ting, som de ser frem til og som bryder hverdagsrutinerne lidt efter lidt bliver taget fra dem, lidt a la salamimetoden: Hvis vi tager lidt ad gangen, er der nok ingen, der opdager det.

Disse mennesker har ikke valgt deres situation og kan ikke selv protestere, derfor er det selvfølgelig også lettest at tage de få goder, de har, fra dem. Besparelsen ved at lukke caféen er 300.000 kr, hvilket må være peanuts i forhold til kommunens økonomi.

Læs også
<span>Besparelser slår nu igennem:</span> Handicappede mister fristed <span>Besparelser slår nu igennem:</span> Handicappede mister fristed
Læs også:
Besparelser slår nu igennem: Handicappede mister fristed

Men for de berørte er det et meget stort tab.

Begrundelsen for lukningen er i øvrigt, at der skal være flere midler til udsatte, jeg mener, det modsatte er tilfældet.

Derfor vil jeg inderligt opfordre byrådet til endnu en gang at overveje, om denne beslutning er den rigtige, i forhold til de svage menneskers livskvalitet.

Indlæser debat