Stop klapjagten på Midtjyllands Lufthavn

Udgivet:02. oktober 2021, 07.11

Læsetid:2 minutter

LUFTHAVN Jeg havde i sidste uge fornøjelsen at rejse med fly fra Karup for første gang i snart to år. Og hvor er vi dog privilegerede at have sådan en velfungerede lufthavn i en afstand af kun 15 minutters kørsel fra Ikast. Derfor var det også glædeligt, at Ikast-Brande Byråd vedtog at betale sin fulde underskudsandel for 2022 på 650.000, som svarer til vores ejerandel på 9 procent. I de sidste to år har der kun kunnet opnås enighed om »børnebillet« på 400.000.

At der skal være sådan et cirkus hvert år kan kun betragtes som symbolpolitik.

Vi taler om noget, der ligner 15 kroner og 85 øre pr. indbygger i kommunen. Det er prisen for at erhvervslivet, turismen og kulturlivet kan være basalt serviceret infrastrukturelt. Større kommuner som Herning, Silkeborg, Viborg, Holstebro betaler samme og større beløb og specielt de to sidstnævnte kommuner er sammen med Skive og Struer totalt afhængige af at have en velfungerende lokal lufthavn.

Det er nødvendigt, at vi her i Midt- og Vestjylland viser solidaritet, sammenhold og samfundssind, og så bakker op om vores lufthavn i stedet for konstant at revse den.

Selvfølgelig skal bestyrelsen og den daglige ledelse arbejde på optimering af driften og mere aktivitet, men at drive lufthavn i dag er altså lidt lige som at få vand til at løbe op ad. Det er ikke ledelsens skyld, at der findes terrorister i verden, som nødvendiggør store pålagte udgifter til sikkerhed. Og så kommer der lige en coronapanemi oven i.

Vi er i den heldige situation, at driften af Karup er billig al den stund, at det er en lufthavn der deles med flyvevåbnet. Nu har vi en fin lufthavn her ovre på grænsen til udkants-Danmark. Den skal vi værne om, vogte over og passe på. Lukkes der først én gang for indenrigstrafikken til Karup, kommer den aldrig igen, og så er problemet for befolkningen, erhvervslivet og kommunerne altså noget større end 16 kroner pr. indbygger i vores kommune.