Meget besværligt at komme »ind til byen«

Udgivet:18. marts 2023, 08.05

Læsetid:2 minutter

Af Lars Bay. Lemmingvej 38 Lemming

TRAFIK Jeg har fuld forståelse for, at cyklisterne gerne vil have pladsen for sig selv. Det samme gælder vel også de gående, og som billist vil det jo være perfekt at kunne køre lige til centrum og stille bilen der.

Sådan bliver det nok aldrig, men hvis hele byen udelukkende skal indrettes til gavn for cyklister og de gående, så tror jeg mange kommer til at fravælge Silkeborg city.

Jeg er selv (lejlighedsvis) cyklist, men nok i højere grad bilist hvilket beror på, at jeg bor på landet. Der hvor den kollektive trafik er totalt fraværende.

Derfor er jeg nødt til at bruge min bil, når jeg vil til byen for at gøre indkøb af enhver slags, men med de nye »trafik-regulerings-tiltag«, så er det efterhånden blevet meget besværligt at komme »ind til byen«. Jeg betaler gerne for parkering i midtbyen, når jeg endelig når frem til en P-plads.

Det kommer til at virke som om, byen kun er for dem, der bor der i forvejen. Os der kommer udefra er uønskede, fordi vi fylder med vores biler.

Jeg tror, planlæggere og politikere helt glemmer, at der bor en god del af kommunes borgere udenfor byen, i oplandet og helt ude på landet.

Skal vi efterhånden fratages muligheden for at komme ind til »hovedbyen« for at handle i specialbutikkerne, til arrangementer, til torvedag og hvad der ellers sker? Og hvad med turisterne. når der bliver sommer?

Eftersom der bliver flere og flere biler, så ville det måske være passende at prøve at se på, hvordan vi skaffer adgang og plads til de mange biler.

De handlende i midtbyen klager over manglende omsætning. Jeg tror ikke, det kun skyldes, der skal betales for parkering. Det skyldes nok nærmere, at os fra oplandet finder andre indkøbsmuligheder.

Det er i dag blevet ALT for besværligt at komme ind til byen og for den sags skyld, lige så svært at komme ud igen.

Bilerne er kommet for at blive. Find nu ud af at få dem integreret i vores dagligdag, for det har vist meget lange udsigter til at komme af med dem, og så bruges de jo også til at bringe varer ind til byen.

Indlæser debat