Fortæl hvordan din by skal se ud

7. juni 2021, 13.17

KOMMUNEPLAN Kom og hjælp byrådet med ideer og forslag til, hvordan byerne i Skanderborg Kommune skal udvikle sig. Hvilke bygningsfacader skal vi have flere af, hvor højt skal der bygges i byerne, og hvor er der hyggelige kroge og byrum, der skal bevares?

Byrådet i Skanderborg skal lørdag den 12. og 19. juni på byvandring i de fire hovedbyer Skanderborg, Ry, Hørning og Galten - sammen med borgerne, der jo er dem, der bedst kender byerne. Ideen er bl.a. at høre borgernes ønsker til byrum og byudvikling.

Det er ingen hemmelighed, at det er gået hurtigt de seneste år med byggeprojekter i byerne. Nok også for hurtigt. Tidligere kommuneplaner har på nogle områder været upræcise og for lidt kritiske ift. til byggehøjder og krav til arkitektur.

Det skal vi have rettet op på i den kommende kommuneplan, som skal vedtages i efteråret.

Det er allerede besluttet at reducere en række byggehøjder i Skanderborg By, men det er også vigtigt at forholde sig kritisk til og evt. justere byggehøjderne i Ry, Galten og Hørning i den nye kommuneplan.

Samtidig er det vigtigt at stille flere krav til arkitekturen og sikre, at nybyggerier passer til eller kan fungere med byernes DNA.

Skanderborg kommune har brug for en arkitekturpolitik fx i form af nogle arkitektur-principper, som kan være en guide ved kommende byggerier. Det kan fx suppleres med et arkitekturråd, der kan give kommunen gode råd og anbefalinger ved større og markante byggeprojekter.

Vi kan ikke ændre på de byggerier, som allerede står der, men vi kan stille krav og have ønske til det nye, som kommer. Den kommende kommuneplan skal styrkes i sin beskrivelse af byernes kvalitet, højde og arkitektur.

Det er nemmere sagt end gjort, fordi der er mange forskellige holdninger til arkitektur og byggehøjder. Både blandt politikere og borgere. Men vi skal gøre forsøget på at blive bedre til at beskrive, hvordan vores byer skal udvikle sig.

Derfor er det vigtigt at gribe fat i os politikere og fortælle os, hvordan din by skal se ud, når vi kommer på byvandring i din by den 12. el 19. juni.

Indlæser debat...