Midtjyske Meninger: Hestehaler og bundesliga-hår

8. april 2021, 12.26

Foto: Martin Ballund

Der er nu noget over at være i samme båd langt hen ad vejen. Håret der er vokset vildt og uregerligt. Kvinder, som jeg aldrig havde tippet til en hestehale, møder man gladeligt med håret sat op, med antræk som når vores små piger er fast besluttet på, at håret skal vokse langt - helst som Rapunzel.

Samme observans har jeg gjort blandt det andet køn, som minder mig om de spæde 80’er i Esbjerg, hvor den tyske »bundesliga-frisure« vandt frem.

Til de af læserne, som ikke er bekendt med denne frisure, kan den bedst beskrives, som en del længere hår i nakken end på hovedet (og kan bl.a ses på billeder af den unge Rudi Völler, hos popikonet Wham og andre kendte idoler fra 80’erne).

Der har været en vis form for samfundssind, når vi er mødtes med et lidt undskyldende smil, fordi hårpragten tilsyneladende har fået lov at leve sit helt eget liv her under coronaen.

Men nu er der ændringer på vej. Med coronapas eller negativ test og en god portion tålmodighed i telefonkøen, kan vi nu komme til frisør. Hestehaler og bundesligahåret, som jeg ellers var ved at spå en genkomst på modesiderne, står til at falde.

Og helt ærligt, hvis det et vores største problem her efter et år i coronaens skygge, at vi ikke kan blive klippet, kan vi så ikke blive enige om, at det går meget godt?

Charlotte Rune Nissen

Dog vil jeg i denne lukkede kreds godt fortælle, at grænsen for mit samfundssind var ved at slippe op, da jeg forleden stod i kø ved kassen. En dame kiggede på mine krusede uregerlige krøller, som virkelig snart trænger til en kyndig saks, vender sig om mod kassedamen og siger: »Jeg har lige været ved frisør«, og jeg i mit stille sind må tælle langt hen i maj, førend jeg kan tage samme plads i frisørens bløde stol.

Jeg er sikkert ikke den eneste, der forgæves har ringet efter tid til klipning.

Så frem med tålmodighed, test og coronapas. Op med hestehalen, vift med bundesliga håret - Det bliver også snart vores tur.

Og helt ærligt, hvis det et vores største problem her efter et år i coronaens skygge, at vi ikke kan blive klippet, kan vi så ikke blive enige om, at det går meget godt?

Midtjyllands Avis har et fast korps af skribenter, der skriver klummerne under »Midtjyske Meninger«. Kommentarer her er udtryk for skribentens egen holdning.

Indlæser debat...