AaB-direktør om sportschef-farvel: Timingen er den rette

Ifølge direktør Thomas Bælum har Inge André Olsens stop været undervejs længe. Timingen er derfor rigtig nu.

Udgivet:21. september 2022, 13.39

Læsetid:2 minutter

Inge André Olsen har været sportschef i AaB siden 1. april 2020. Han kom han fra et lignende job i den norske klub Stabæk, hvor han havde været sportschef i ni år.

/ Ritzau /

AALBORG Blot seks dage efter at man tog afsked med Lars Friis som cheftræner, blev det onsdag offentliggjort, at Inge André Olsen stopper som sportschef i AaB.

- På et tidspunkt kom vi dertil, hvor vi sagde: "Okay skal vi trække en streg i sandet, og sige at timingen er nu til at gå hver til sit? Det passede nu med, at timingen var der.

- Transfervinduet var lukket, truppen var sat og en ny cheftræner var på plads. Det blev derfor i en gensidig forståelse og i ro og mag uden drama en afbrydelse af samarbejdet, siger administrerende direktør Thomas Bælum, der nu midlertidigt overtager det sportslige ansvar i klubben.

AaB har været inde i en turbulent tid den seneste periode, hvor man ligger på en 11.-plads i Superliga-tabellen.

- Det er en længerevarende proces, som er foregået, og ikke noget som er kommet frem i forhold til, at vores tabelplacering er, som den er.

- Det er noget, jeg har snakket med Inge om over længere tid. Men placeringen i tabellen har selvfølgelig en indflydelse på det pres, der bliver lagt på organisationen og individer, siger Bælum.

Der påbegyndes nu et større strategiarbejde i AaB. Derfor har man heller ikke afløseren klar med det samme.

- Vi har været gennem Nordkraften, som er den tidligere strategi, der har været der i tre år nu, og den strategi skal fornys eller omdefineres, og det arbejde går i gang nu.

- Det er også derfor, vi ikke har en ny sportschef på plads nu. Vi vil først lægge strategien, og så derefter vil vi besætte rollerne i forhold til at komme i mål med den strategi, siger Thomas Bælum.

Direktøren har derfor også svært ved at sætte en tidshorisont på, hvornår de har en afløser klar.

- Ambitionen er, at vi har strategien på plads til 1. januar, og der skulle vi også gerne have organisationen nogenlunde på plads.

- Men et transfervindue er allerede i gang, når det foregående er lukket, så der er selvfølgelig en masse processer, som jeg bliver nødt til at overtage. Der har jeg selvfølgelig en tæt overdragelsesdialog med Inge André Olsen, siger Thomas Bælum.

/ritzau/