SIF henter lovende back

20-årige Oliver Sonne skifter transferfrit til SIF på en toårig aftale

11. maj 2021, 10.00

Oliver Sonne gæster Jysk Park på lørdag, hvor HB Køge kommer på besøg. Foto: SIF

FODBOLD Silkeborg IF har allerede sikret sig Fredericia-profilen Andreas Oggesen fra næste sæson, men midtbanespilleren bliver ikke det eneste nye ansigt i den nyslåede superligatrup.

Læs også
SIF-træner om sommertilgang: Vi ville være på forkant
+Abonnement

Tirsdag har SIF præsenteret 20-årige Oliver Sonne, der tiltræder på en toårig kontrakt med virkning fra næste sæson. Han kommer på en fri transfer fra HB Køge, hvor han har spillet de to seneste sæsoner.

Den kommende SIF-spiller kan både begå sig i højre og venstre side, som p.t. varetages af Rasmus Carstensen og viceanfører Gustav Dahl.

- Silkeborg IF er en attraktiv klub. Jeg kan godt lide den spillestil, holdet praktiserer, og jeg hører kun gode ting om klubben fra nogle af de spillere, jeg har spillet sammen med og som har erfaring med Silkeborg.

- Derfor var jeg ikke i tvivl om, at SIF er den rigtige klub for mig, siger Oliver Sonne med henvisning til Stephan Petersen og Joel Felix, som han kender fra henholdsvis HB Køge og FC Københavns U19-hold.

Jeg har stadig ting at lære spille- mæssigt, men jeg drømmer da om, at jeg i løbet af de næste to år kan spille med om en fast plads på SIFs bedste hold og på den måde både personligt udvikle mig som fodboldspiller og være med til at løfte niveauet på holdet

Oliver Sonne, kommende SIF-spiller

Oliver Sonne har fået det meste af sin fodboldopvækst i HB Køge, men forsvarsspilleren var også en tur omkring FC Københavns akademi, hvor han spillede på U19-ligaholdet.

For to år siden vendte han tilbage til HB Køge og er siden blevet noteret for 33 kampe for klubben.

Læs også
Reaktioner på oprykningen: Fodboldfolk og fans ønsker SIF tillykke
+Abonnement

»Stort udviklingspotentiale«

SIF fremhæver både offensive og defensive kvaliteter hos Oliver Sonne. Han er bedst med højre fod, men har spillet de fleste kampe for HB Køge i denne sæson som venstre back.

- Med de afgange, som vi står overfor i sommerpausen, har vi behov for at forstærke os defensivt. Oliver Sonne er en talentfuld spiller, der stadig har et stort udviklingspotentiale.

- Han skal ind og konkurrere om backpositionerne, hvor vi er dækket godt ind med Rasmus Carstensen og Gustav Dahl. Oscar Fuglsang presser sig også på, mens Milan Massop er en ubekendt, som vi håber på. Men alt i alt har vi brug for mere konkurrence på backpositionerne, siger sportschef Jesper Stüker.

Læs også
Kommentar: SIF skal slå mønt af medvinden
+Abonnement

Oliver Sonne vil tage kampen op.

- Jeg har stadig ting at lære spille- mæssigt, men jeg drømmer da om, at jeg i løbet af de næste to år kan spille med om en fast plads på SIFs bedste hold og på den måde både personligt udvikle mig som fodboldspiller og være med til at løfte niveauet på holdet, siger Oliver Sonne.

Læs også
SIF-direktør om oprykning: Jeg har det fantastisk
+Abonnement

Indlæser debat...