Også en udvikling

18. februar 2020, 12.54

BYUDVIKLING Der er skrevet en del om foreningen Skøn på Silkeborg (SpS) det sidste halve års tid.

Uanset om man er medlem, skabstilhænger eller uenig med foreningen, er der nok enighed om, at SpS har opnået at ændre tone og indhold i udviklingsdebatten.

Det er ikke mange måneder siden, at vækstskeptikere blev affærdiget med udtryk som Hjerl Hede, altså sammenlignet med jernaldermænd, og udviklingsangst.

På en studs var, i det mindste, nogen med de meninger ophøjet til »tænksomme mænd der kun vil kommunen det bedste«. Skyldes nok en art klasseforskel.

Efter en medlemsudvikling, der må have gjort de fleste politiske partier misundelige, er der tegn på, at hurtigvæksttilhængerne er gået fra overbærenhed med et uorganiseret og ikke særligt velartikuleret mindretal til at have et vist behov for alliancer.

Faktisk påkalder nogle af byens højest profilerede debattører, MJA-chefredaktør Hans Krabbe og byikon Orla Madsen, hjælp fra den del af »det tavse flertal, der synes, at Silkeborg er i fin form og udvikler sig sundt og godt. Men bare går stille med det.«

En tredje reklamerer på forsiden af Ekstra Posten.

De to førstnævnte er udnævnt til »Strategiplan 2040 partnere« og må siges at have inderbane i forhold til SpS.

Andre, ganske indflydelsesrige unge silkeborgensere, ønsker en større deltagelse i udviklingsdebatten af borgere under 40, fx et møde med det indgangskriterie at man er under 40.

Folk i min alder (62) menes »mest interesseret i egne interesser«.

»Af børn og fulde folk ….«

Undertegnede indrømmer, at de kartoffelrækker, jeg ved mest om, ikke ligger i København men lægges på Samsø.

At SpS ikke er et fåmandsforetagende, bevises vel af det rekordstore antal indsigelser, der er kommet forvaltningen i hænde i forbindelse med høringen angående Fredensgård.

Man kan vel tillade sig at tale om en art stort larmende mindretal.

Dette har fået borgmester Steen Vindum til at tale om justeringer i Fredensgårdprojektet.

Vindum, der normalt ikke har sæbe på handskerne, når han skal gribe bolden på hjemmebane, (udebane giver lidt andre udfordringer), har åbenbart svært ved at skabe et passende flertal i Byrodet for projektet, hvad ikke ligner den pragmatiske hovedarkitekt på Oslovejsløsningen.

Under alle omstændigheder er udvikling vigtig så deltag trygt i debatten, for »De siger til dig: Hvis du ikke kan andet end at kritisere, så bør du tie. Jeg siger: Tro dem ikke. Enhver forandrings begyndelse er, at nogen fornemmer, at ting kan gøres anderledes, og at de tør sige det højt.« Citat Carl Scharnberg.