Silkeborg er 5. mest byggende kommune

Det boomer med unge tilflyttere

19. april 2020, 08.47

Der er gang i boligbyggeriet i disse år i Silkeborg Kommune. Foto: Martin Ballund

SILKEBORG Silkeborg er målt på boligbyggeri på en femteplads over de mest byggende kommuner i landet, kun overgået af København, Aarhus, Aalborg og Odense.

Det skriver Byggeriets Dagblad Licitationen.

Sidste år gik det ekstra stærkt, da 1168 boliger blev gjort indflytningsklar.

Det store antal boliger skyldes primært et boom af unge indbyggere, som i disse år flytter til Silkeborg i tusindvis. I 2020 er kommunen den ottende hurtigst voksende kommune i landet, viser tal fra Danmarks Statistik.

- Vi er på den ene side pressede og må bygge rigtig meget i øjeblikket. Eller det vil sige, vi udstykker og byggemodner grunde, så private investorer kan sætte i gang. Men på den anden side vil vi selvfølgelig heller ikke være det her boom foruden. Nabokommuner har slet ikke de samme tal, siger borgmester i Silkeborg Kommune Steen Vindum (V) til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

De mange nye tilflyttere kommer især fra Aarhus, Skanderborg og Favrskov Kommune.

- Specielt de yngre aarhusianske borgere begynder at se Silkeborg som en forstad til Aarhus. De kan se, at de kan få en bolig i Silkeborg i hvert fald en mio. eller to billigere i Silkeborg end i Arhus. Og med den infrastruktur, der er, kan de hurtigt komme frem og tilbage, siger Steen Vindum til Licitationen.