SIF har gode kort på hånden

Udgivet:31. marts 2017, 09.57

Læsetid:2 minutter

Peter A. Sørensen

Peter A. Sørensen
Sportsredaktør | pas@midtjyllandavis.dk

6 år siden

FODBOLD Det er en flok fortrøstningsfulde Silkeborg IF-spillere, der går ind til nedrykningsspillet.

Godt nok har resultaterne været noget svingende i foråret, men en god indsats mod FC København har givet en ny tro på, at det kan lade sig gøre at undgå nedrykningskampene.

SIF'erne har også et forspring på fem point ned til AGF og Viborg, og det er et komfortabelt forspring til to hold, der ikke har imponeret i Superligaen. Samtidig er det de to hold, som spillerne allerhelst vil slå - sammen med FC Midtjylland - og det kan være en ekstra motivation.

De indbyrdes resultater vil også være en trøst i Silkeborg. Godt nok er det blevet til store nederlag i Aalborg og hjemme mod Viborg, men 10 point i de seks indbyrdes kampe lover godt før nedrykningsslaget går i gang.

SIF kan imidlertid se frem til en udfordrende start, da to af holdets nøglespillere, Dennis Flinta og Ibrahim Moro er i karantæne til det første opgør mod AaB i Silkeborg, og taber SIF her, kan kampen om andenpladsen i puljen blive åbnet på vid gab.

Vurderet udfra styrkeforholdene lige nu, tvivler jeg på, at SIF kommer i problemer. Der er større sandsynlighed for, at gruppen ret hurtigt knækker over, så AaB og SIF trækker fra i puljen. Men skader og karantæner kan få helt afgørende betydning over en så kort periode, som nedrykningsspillet løber over og her har SIF også plus på kontoen.

Under alle omstændigheder er der lagt op til en forrygende pulje. Lokalopgør mod både AGF og Viborg må give flere mennesker på tribunerne, og der er næppe tvivl om, at Divisionsforeningen håber på høj spænding frem til sidste runde. For så bliver stor interesse forkampene i puljen.