Den store broderidag nærmer sig: temaet er bæredygtigt

Museet i Thorning arrangerer igen i år broderidag - det er den 17. august

Udgivet:30. juni 2022, 07.43

Læsetid:1 minut

Der er stor broderidag i Thorning den 17. august

KJELLERUP Hvert år i sensommeren fejrer museet i Thorning glæden ved håndarbejde med en broderidag på museet. I år er det onsdag 17. august.

Traditionen tro sætter museet dagen af til broderi i hyggelige rammer. Man kan komme og gå i de timer, man nu har lyst og lejlighed til, og alle kan være med. Hvad enten man er nybegynder eller ekspert, så får man en dag sammen med andre, der holder af det fine kunsthåndværk. Museet inviterer en dygtig kunsthåndværker til at stå for indholdet og igen i år har Renee Heegaard Jespersen takket ja.

- Vi sidder i museets have og på gårdspladsen eller i kaffestuen, alt efter hvad vejret tillader. Man kan medbringe sit eget broderi, eller købe et broderikit hos Renee, oplyser afdelingsleder på museet, Marianne G. Hougaard

Årets tema er »Bæredygtigt Broderi«. I 1800-tallet lappede egnens bønder tøjet igen og igen på grund af ressourcemangel. - Også i dag er vi ved at have mangel på ressourcer, så til Store Broderidag lader vi os inspirere af fortiden og giver tekstiler nyt liv med skønne broderisting, oplyser hun.

Så er man træt af en t-shirt, så kom til Store Broderidag og find ud af, hvordan man kan give den nyt liv. Teknikken bliver afprøvet og kan opsys til en lille nålepung. Man skal bare medbringe nål og saks.

Indlæser debat