Så må badetøjet findes frem igen: Alger på retur i badesø

Kommunen fraråder ikke længere badning i Thorsø

5. juni 2020, 13.38

Sådan så Thorsø ud, indtil vejret skiftede. Omslaget i vejret betyder, at der nu er færre alger i søen, hvor kommunen derfor ikke længere fraråder badning. Foto: Maibritt Langfeldt Sørensen

VIRKLUND Så har badegæster ved Thorsø atter fået grønt lys til at hoppe i søen.

Biolog ved Silkeborg Kommune, Maibritt Langfeldt Sørensen, kunne konstatere, at mængden af alger er reduceret, da hun fredag endnu engang besøgte den algeplagede sø i Virklund.

- Det betyder, at vi nu ikke længere fraråder badning og har fjernet skiltene ved Thorsøbadet og ved Vesterlund, oplyser hun.

Maibritt Langfeldt Sørensen opfordrer dog til, at man ser sig godt for, inden man tager en dukkert i søen.

- Selvom mængden af alger er reduceret, er der stadig blågrønalger i vandet, og de kan hurtigt formere sig, hvis vejret ændrer sig til stille og solrigt vejr, siger hun.

Det er en god rettesnor at gå ud i søen og stå i vand til knæene. Hvis man ikke kan se sine tæer, skal man skynde sig op på land igen, for så er der mange alger i vandet.

En kraftig opblomstring af de giftige blågrønlager fik tirsdag i sidste uge Silkeborg Kommune til at fraråde badning og sætte skilte op ved de to badesteder ved Thorsø for at advare badegæster.

Maibritt Langfeldt Sørensen oplyser, at kommunen den kommende tid vil føre ekstra tilsyn med søen for at holde nøje øje med situationen.