Dansk dansespar siger farvel med 10. VM-guld

Bjørn Bitsch og Ashli Williamson vandt VM-guld i 10-dans i deres sidste konkurrence inden karrierestoppet

10. november 2019, 16.52

Danseparret Bjørn Bitsch og Ashli Williamson var på gulvet lørdag aften, hvor det blev til VM-guld i 10-dans i Portugal. Jure Makovec/Ritzau Scanpix

SPORTSDANS Det danske dansepar Bjørn Bitsch og Ashli Williamson, tidligere Silkeborg og nu bosiddende ved Karup, sluttede karrieren på bedst tænkelig vis lørdag aften.

Her hentede parret VM-guld for tiende og sidste gang i karrieren, da de to dansere sammen vandt VM i 10-dans i Portugal.

35-årige Bjørn Bitsch og 34-årige Ashli Williamson meddelte for nylig, at de efter 17 år har besluttet sig for at stoppe karrieren.

Den sidste turnering var således lørdag i Portugal.

- Det kan ikke slutte bedre. At stå med sit tiende verdensmesterskab og slå sin egen rekord. That’s it. Det er prikken over i’et, siger Bjørn Bitsch ifølge TV2 Sport.

Med lørdagens sejr nåede parret op på ti VM-guldmedaljer, hvilket udbyggede positionen som verdens mest vindende dansepar.

- Det har lige ramt mig. Wow. Det er svært at tænke på, at vi ikke skal opleve alle de her fantastiske oplevelser mere. Men det er fedt, siger Ashli Williamson til TV2 Sport.

I december i fjor satte parret allerede rekord som mest vindende dansepar, da den ottende VM-guldmedalje blev sikret.

Når dansekarrieren indstilles, er planen, at parret fortsætter med at undervise og muligvis være internationale dommere.

/ritzau/