Kan man blæse og have mel i munden?

18. september 2019, 12.44

ERHVERVSMÅLING Efter at have set Facebook-opslag både fra Liberal Alliance og De Konservative vedr. at Skanderborg er dumpet ned på en 11.-plads i den seneste måling fra DI over de mest erhvervsvenlige kommuner i landet, så står det nu fast, at det er umuligt at tilfredsstille de blå partier!

Op til kommunalvalget i 2017 var der var især kritik fra Liberal Alliance og Venstre over, at administrationen i kommunen var for stor. I 2015 og 2016 var Skanderborg på en 3.-plads i samme undersøgelse. Der må helst ikke være ansatte til at betjene det lokale erhvervsliv, da de koster penge, når så erhvervslivet svarer i undersøgelser, at det er blevet sværere at komme i kontakt med kommunen, så ser man straks kritik af det også!

Det, som der ikke bliver nævnt i omtaler fra de blå partier, er, at der faktisk er flere topplaceringer, når man dykker ned i tallene. F.eks. opnår Skanderborg en 2.-plads på spørgsmålet om kommunens image blandt virksomhederne.

Kategorien »Kommunens image« beskriver kommunens placering på spørgsmål om tilfredshed med kommunens indsats for at fastholde og tiltrække nye borgere og nye virksomheder til kommunen samt på fire statistiske indikatorer, der belyser, i hvor høj grad det lykkes at tiltrække nye borgere og virksomheder.

Så det er ikke så dårligt, som de prøver at få det til at se ud til!