Nyt makkerpar: To af Danmarks største krimiforfattere slår sig sammen

Den populære krimiforfatter Sara Blædel fik tilbudt et samarbejde, hun ganske enkelt ikke kunne sige nej til.

Udgivet:27. maj 2021, 13.02

Læsetid:2 minutter

Krimiforfatterne Sara Blædel og Mads Peder Nordboe har indgået et frugtbart krimisamarbejde. Men det har ikke kun været sjov og ballade. - Det har været benhårdt arbejde i knap 1,5 år, men vi elsker begge genren, og nu glæder vi os til, at vores krimi kan komme ud til læserne, lyder det samstemmende fra de to forfattere i en pressemeddelelse.

2 år siden

Hendes krimier om kriminalassistent Louise Rick står i reoler i utallige danske hjem. Sara Blædel er nemlig den bedst sælgende kvindelige forfatter herhjemme.

Og derfor hører det heller ikke til sjældenhederne, at hun bliver spurgt af danske eller internationale kolleger, om ikke de skal slå pjalterne sammen og skrive en bog i fællesskab.

Det siger den 56-årige krimiforfatter:

- Hver gang har jeg været helt klar i mit svar: nej tak, fortæller Sara Blædel.

Læs også

Alligevel står hendes navn nu side om side med krimiforfatter Mads Peder Nordbo på den spritnye krimi "Opløst", som udkommer den 16. juni.

For da den 51-årige krimikollega, hvis bøger er under udgivelse i 40 lande, serverede oplægget til en historie for hende, var der alligevel noget, der ændrede sig.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Sara Blædel & Mads Peder Nordby forfattere Samarbejdet skulle vise sig at være frugtbart for de to garvede krimiforfattere Sara Blædel og Mads Peder Nordboe. - Vi tror faktisk ikke, at der er én linje i "Opløst", vi ikke begge har været inde over, lyder det samstemmende fra de to forfattere. Les Kaner/Free

- Jeg kunne ikke rigtig slippe den, så efter en lang flyvetur til Thailand, hvor jeg havde tid til at tænke og plotte videre i mit hoved, fik jeg lyst til at kaste mig ud i det, forklarer Sara Blædel.

Og det er siden blevet til deres første fælles krimi.

Historien udspiller sig i landsbyen Tommerup på Fyn, hvor en ung mor forsvinder sporløst. Sagen vokser til et omfang, hvor det meste af Fyn er involveret, og folk begynder at gemme sig inden døre af frygt for at blive den næste, der forsvinder.

Læs også

Det geografiske udgangspunkt er ikke ligefrem grebet ud af den tynde luft, for Mads Peter Nordboe bor nemlig til daglig i landsbyen Tommerup centralt på Fyn.

- Da jeg fik ideen til grundplottet, var det så uhyggeligt, at jeg næsten selv blev bange. Men jeg frygtede lige så meget, at jeg ikke selv kunne formidle det videre, fortæller Mads Peter Nordboe.

- Jeg havde netop været til et arrangement sammen med Sara Blædel, og så tænkte jeg: "Hun har det, jeg mangler". Så jeg vovede pelsen, og til alt held sagde hun ja, siger forfatteren.

Læs også