Midtjyske Meninger: Den evige kamp

11. januar 2022, 11.32

Avisen har hele to tætskrevne sider om at bekæmpe kiloene. Det er næsten som at se reklamer for alverdens kulørte ugeblade. Særligt her i januar er det da helt slemt. Nu skal alle lige mindes om, at de har syndet her i jule- og nytårstiden.

Helt ærligt, jeg tror faktisk, at alle, der gerne vil tabe sig, godt ved, at det måske ikke var helt optimalt, men hvad så? Det handler vel også om at have det godt og hygge sig med familie og venner. I disse tider, hvor sygdom og forbud dræner rigtig mange for energi, må der noget andet til. Livskvalitet tror jeg også handler meget om helbred.

Vi mennesker er meget forskellige i den måde, vi er modelleret på. Vi er udstyret med forskellige måder til at optage kalorier på. Nogle smutter de lige på, næsten uden at man er i nærheden af dem, mens andre hele tiden skal prøve at holde på dem, så man ikke mister for meget sul. Sådan har vi forskellige ting at kæmpe med.

Det, der for mig er det vigtigste, er ikke om nogle er for tykke eller for tynde. Det vigtigste er, om man har det godt, som man ser ud.

Hvad er det så at have det godt? Det er vel, at man holder en vægt så man ikke udsætter sig for skavanker og sygdomme relateret til vægten. Og det gælder ikke bare lige, hvordan man har det indtil næste mandag, men hvordan, der senere kan opstå skavanker. Vi mennesker er tilbøjelige til ikke at tænke så langt frem i tiden, når det gælder vores krop. Det går jo godt lige nu og her.

Det er da udmærket, at der er alle mulige centre, der kan hjælpe med at få en anden og mere ønskværdig vægt løbet i hus. Men hvor længe varer det?

Læs også
Vibeke vil kæmpe mod kiloene
Abonnement

Jeg kender mange eksempler på, at nogle har tabt sig og dermed efterladt en hel del kilo. Men når der er gået en rum tid, har man samlet de samme kilo op igen og måske endda flere, og så har man da først tabt. Jeg tror, man skal være opmærksom på problemet, helt fra man er barn.

Held og lykke til dem, der får glæde af de forskellige kure. Engang imellem skal man også tænke på, at man kan se vældig godt ud, selvom der er for mange kilo. Det handler også om, hvordan man klæder sig.

Midtjyllands Avis har et fast korps af skribenter, der skriver klummerne under »Midtjyske Meninger«. Kommentarer her er udtryk for skribentens egen holdning.

Indlæser debat