Rekordfå indbrud i Favrskov i dette forår

66 procent færre indbrud i andet kvartal i år i forhold til sidste år, hvor tallet også lå lavt

11. juli 2020, 10.45

I fovejen har Favrskov ligget lavt i indbuds-statistikken. Men i dette forår er antallet af indbrud i private hjem faldet kraftigt.

FAVRSKOV Antallet af indbrud i private hjem er styrtdykket i dette corona-forår.

På landsplan blev der i ugerne fra nedlukningen i marts og frem til første fase af genåbningen i maj anmeldt 43 procent færre indbrud på landsplan. Men i Favrskov Kommune, der i forvejen ligger lavt i indbrudsstatistikken, blev faldet endnu større - nemlig 66 procent.

Det fremgår af de regionale indbrudstal for andet kvartal i år, som Danmarks Statistik netop har offentliggjort.

13 indbrud på tre måneder

I Favrskov blev der i andet kvartal - april, maj og juni - anmeldt 13 indbrud i private hjem.

Det er blot en tredjedel af tallet for samme kvartal sidste år, hvor der blev begået 39 indbrud, og et endnu større fald i forhold til andet kvartal 2018, hvor der blev begået 53 indbrud i kommunen.

Sammen med Odder, Syddjurs og Samsø helt i bund udgør Favrskov de mindst tyve-udsatte kommuner i politikredsen

I Randers blev der i andet kvartal i år anmeldt 47 indbrud mod 104 i samme periode sidste år. I Silkeborg var tallet 50 mod 91 sidste år og i Skanderborg 22 mod 65 sidste år.

Antallet af indbrud er dermed rekordlavt, og samtidig er danskernes utryghed, når det gælder indbrud, faldet for første gang i flere år.

Det glæder Bo Trygt, der for to år siden blev etableret af Realdania og TrygFonden i samarbejde med Det Kriminalpræventive Råd og Videncentret Bolius -

- Dét, der har virket mod indbrud under corona-nedlukningen i Danmark, er dét, der stadig virker - nemlig at vores hjem ser beboede ud, og at vi hjælper hinanden i kvarteret, siger Laura Bjerre Munch, projektchef i Realdania og en del af Bo Trygt

- Vi ved også fra undersøgelser, at der er sammenhæng mellem gode naborelationer og tryghed. Det har en effekt, når vi gør en holdindsats i hverdagen, hæver blikket fra vores egen baghave og dyrker fællesskabet, tilføjer Laura Bjerre Munch.