Bjerringbro Gymnasium vinder forskerskole-pris

Bjerringbro Gymnasium vinder Hempel Fonden og DTUs forskerskolepris. Med prisen følger en præmie på 100.000 kr.

27. april 2021, 16.49

Dorte Gade, der er rektor på Bjerringbro Gymnasium, er glad og stolt over at skolen har modtaget forskerskoleprisen.

BJERRINGBRO Tirsdag eftermiddag modtog Bjerringbro en besked, der fik smilene frem, ikke mindst hos rektor Dorte Gade.

Bjerringbro Gymnasium vinder Hempel Fonden og DTUs forskerskolepris. Med prisen følger en præmie på 100.000 kr.

Og rektoren var straks klar til at svare på spørgsmål.

Læs også
HF i Bjerringbro næsten helt uden lektier

Hvad tror du, I har gjort særlig godt, eftersom I vinder denne pris?

- Jeg tror, vi har synliggjort, hvordan en skole kan få en flot og stejl læringskurve i skoleudvikling, når dygtige og engagerede lærere arbejder sammen med nysgerrige unge i et unikt lokalt undervisningsmiljø. »Unge Forskere« er et rigtig godt koncept. Lærerne har kastet sig ind i en lang række nye tværfaglige, didaktiske processer. De har støttet og motiveret eleverne og deltaget i fælles efteruddannelse med lærere fra andre skoler og med eleverne. I et år med corona-nedlukning har lærere og elever i fællesskab været med til at åbne en ny verden på vores skole. Jeg synes, det er godt gået. Lærerne fik hele vores 2.g Science-klasse engageret i Science Cup samt »Unge Forskere«, og tre grupper gik videre til finalen. Flere andre aktiviteter i forbindelse med skolens genåbning har dog givet anledning til, at kun én af disse tre grupper går med ind i finalen. Men jeg forestiller mig, at det store engagement har gjort en positiv forskel. - I forbindelse med vores seneste store projekt BeScience, som udvikles i samarbejde med, samt med støtte fra, Poul Due Jensens Fond og Grundfos, har vi fået ekstern projektledelse på, og vi har fået ressourcer til at deltage i Unge Forskere og andre programmer, som motiverer eleverne og understøtter læring og dannelse indenfor STEM-kompetencerne. Vores mål er, at eleverne opdager, at de gennem samarbejde med omverdenen omkring for eksempel FN’s verdensmål, får både viden og handlekompetence, og forstår at deres indsats kan gøre en forskel. Som I nok har set, så er vi et mindre gymnasium - men en del af en større helhed.

Det er flere menneskers fortjeneste, at BG lykkes med god udvikling.

Læs også
Elite-håndbold på Bjerringbro Gymnasium
+Abonnement

Hvad betyder det for dig og for skolen at få denne anerkendelse?

Det er en stor glæde for os på BG at vinde Hempel Fondens og DTU’s forskerskolepris. Jeg oplever det som en stor ære. Jeg ved, at lærerne og eleverne vil have den samme følelse, når de hører nyheden. Et lille gymnasium skal helst kunne vise, at vi er større indeni. Og prisen bekræfter, at man kan vokse med sin opgave, når man er frisk på at kaste sig ud i noget nyt og udforske verden.

Hvad vil prisen betyde for jeres naturvidenskabelige indsats fremover?

Jeg tror, at prisen vil være med til at skabe endnu mere fokus på problemorienteret og undersøgelsesbaseret undervisning på vores skole. Jeg håber prisen vil være med til at underbygge, at indsatsen i Unge Forsker programmet udvikler de unge, så de bliver mere selvstændige i deres faglige arbejde samtidig med at de træner samarbejde, kommunikation om og formidling af opgaven. Alt sammen vigtige kompetencer.

Læs også
Grundfos klar med eventhal
+Abonnement

Hvilken forskel kommer det til at gøre for jer og jeres videre arbejder med STEM undervisning?

Helt konkret har vi ønsket os at opbygge et makerspace, fordi vi bl.a. gerne vil give vores elever adgang til at bygge prototyper i skolens eget teknologiske værksted. Et makerspace på Bjerringbro Gymnasium vil også blive anvendt, når vi har grundskoleelever på besøg til Science Camp mm.

Prisen skal have lov til at komme mange elever på skolen og i lokalområdet til gode.

Indlæser debat...